У Чернівцях поховали 60-річного працівника 'Альтфатера', якого збив мажор на 'Мерседесі'

У Чернівцях поховали 60-річного працівника "Альтфатера", якого збив мажор на "Мерседесі"

18.05.2016, 01:37

Моторошна ДТП у Чернівцях. Уночі, під час прибирання міста, на дорозі загинув 60-річний вантажник сміттєвозу. 21-річному хлопцеві, якого перевіряють на причетність до смертельної аварії – правоохоронці не можуть оголосити підозру та затримати, за браком доказів. Рідні та знайомі загиблого хвилюються, що справу можуть «зам`яти».

 У Чернівцях поховали 60-річного Микола Йосепчука. Чоловік майже двадцять років працював у сміттєвій компанії. Під час чергового нічного прибирання Чернівців, його збив "Мерседес".

 Віталій Бутра, керівник фірми «Альтфатер -Чернівці»: Це була їх перша точка, лише виїхали на прибирання міста, вони зупинились, виставили конус, ліхтарі. Чоловік саме вивантажив сміття із контейнера у сміттєвоз, коли напарник пана Миколи відчув удар.

 Як виявилось згодом, Мерседес на швидкості збив Миколу Йоспечука та врізавя в електростовп.

 Віталій Бутра, керівник фірми «Альтфатер -Чернівці»: Побачив, що його напарник лежить подалі від автомобіля, понівечений. Вони підбігли, але там з людини мало що залишилось, його рештки знаходили за 20 метрів від трупу.

 

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження . Вони повідомили: щодо смертельної ДТП перевіряють 21-річного чернівчанина, який нібито був за кермом батьківської автівки. Швидкість, кажуть в поліції, було перевищено. Але якою вона була, чи був кермувальник напідпитку та чи взагалі він сидів за кермом Мерседесу – нині під питанням. Тому за браком доказів, кажуть в поліції, хлопця не затримували, як підозрюваного.

 Ігор Стахов, начальник відділу з розслідувань ДТП СУ ГУНП в Чернівецькій області: Особа не затримана, тому що з приводу обставин, які стверджував водій на місці пригоди, що я за кермом не був. В нього позиція, що він за кермом не був. Провели огляд автомобіля, взяли усі зразки і сліди, щоб оголосити особі про підозру, треба опиратись на докази, щоб оголосити їх у суді. Доказ – це експертиза. Доказами слова очевидців правоохоронці теж не вважають.

 Денис Крилов, очевидець: То, что он выходил из-за руля я точно видел, по- моему, было двое в машине. Я слышал, что он был достаточно пьяный за рулем. Где-то там отдыхали и он пьяный потом решил поганятся.

 Хід розслідування і те, що справу можуть зам’яти, непокоїть знайомих та близьких загиблого Миколи Йосепчука. Залишати справу без покарання винного вони не збираються.

 Віталій Бутра, керівник фірми «Альтфатер -Чернівці»: Автомобіль рухався на шаленій швидкості, тормозного шляху там просто не було. Він, пролетівши чотири смуги, вдарившись об бордюр, відлетів знову чотири смуги і зніс стовп, зніс його на половину метра. Взагалі незрозуміло, що зараз відбувається. Свідчення різні, свідчення змінюються, вже є інформація, що хлопчина відмовляється від своєї провини із якою прийшов.

 Гавриїл Шурпін, сусід загиблого: Пора кінчати з цими мажорами, які заявляють, що нічого не бачили і вони там не були. Говорять, що він хоче тікати за кордон.

 Те, що 21-річний молодик має право спокійнісінько пересуватись країною та за її межами, бо його не можуть визнати підозрюваним, підтвердили у поліції. Утім, запевнюють, зустрічаються із ймовірним підозрюваним щодня.

Джерело: Агенція АСС

1