У Чернівцях покажуть “Кінцеву інформацію” Володимира Філліпова

У Чернівцях покажуть “Кінцеву інформацію” Володимира Філліпова

15.10.2014, 02:19

ВОЛОДИМИР ФІЛЛІПОВ

“Кінцева інформація”

виставка графіки

 21 жовтня 2014  Чернівецький обласний  художній музей

Володимир Філіппов – художник, кінопродюсер, знакова постать української культури. Відроджуючи український кінематограф, Володимир Філіппов зумів вивести на широкі екрани стрічки українських авторів і залучити глядачів до нових героїв українського кінематографа. Серед створених ним фільмів: номінована на премію «Оскар» стрічка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» (режисер Михайло Іллєнко), а також «Іван Сила» (режисер Віктор Андрієнко) та стрічка «Гніздо Горлиці» (режисер Тарас Ткаченко, знімається за сценарієм Чернівецького автора Василя Мельника), робота над якою, на даний час, проходить в Чернівцях та Чернівецькій області.

Володимир Філіппов є членом міжнародної асоціації художників і дизайнерів IFA та UNESCO, член професійно творчої спілки Академія абстракціонізму.

Картини автора виставлялися в музеях Києва, Севастополя, Одеси, Бердянська, Запоріжжя, в державній Третьяковській галереї (Росія) Франції та Норвегії. Провів близько 37- ми персональних виставок.

Твори Володимира Філіппова знаходяться в багатьох приватних колекціях України, Німеччини, Франції, Норвегії, Чехії, Непалу, Киргизстану, Узбекистану та США.

Проект «Кінцева інформація» стартує прем'єрою в Чернівцях. Надалі виставка буде представлена ??в галереї Зайдель, Кельн (Німеччина) і далі у Франції та Норвегії.

Володимира Філіппова як художника і людину дуже хвилюють події, що відбуваються в нашій країні в даний час, ні для кого не секрет, що з нами ведуть не тільки війну за територію, а й масивну інформаційну війну. Інформація стала такою ж зброєю, як і танки з автоматами та кулеметами, вона здатна розділяти народи і сім’ї, здатна налаштовувати людей один проти одного, сіяти непорозуміння і розбрат між нами.

У своєму проекті «Кінцева інформація», художник прагне через абстрактне мистецтво осягнути суть інформації, розібратися у її матерії. Що є інформація? З чого вона починається? Де її межі? І як дійсність та люди, які її сприймають, надають їй нової форми, нової суті, нової правди.

Ось, що автор думає з цього приводу: «А може правда починається з інформації надрукованої на аркуші білого паперу, який у цей момент став продуктом масової культури, що впливає на розуми більшості? Від отриманої інформації людина чекає «знань»: як і ким, бути, і навіщо бути, і з ким бути? Але можливо розуміння залежить від того, чи здатна людина сприймати друкарський знак і знання, які він втілює у собі?»

Запрошуємо на виставку, щоб розібратися разом з автором у суті інформації.

Виставка проходить під патронатом Міністерства культури України та Міністра культури України Євгенія Нищука.

 За підтримки: «ІнсайтМедіа» продюсерський центр

Виставка проходитиме в Чернівецькому обласному художньому музеї (м. Чернівці, пл. Центральна, 10) з 21 жовтня по 17 листопада 2014 року

Офіційне відкриття виставки відбудеться 21 жовтня 2014 року о 16:00

Контактна інформація:
Тел.: +38 050 301 88 89, [email protected]

Контактнітелефони: +38 (03722) 2-60-71, 2-42-22

1