У Чернівцях покажуть «Гуцульську мітологію»

У Чернівцях покажуть «Гуцульську мітологію»

12.12.2016, 19:48

Виставка левкасу заслуженого художника України Сергія Іванова «Гуцульська мітологія»

 14 грудня 2016 року о 14.00 в учбово-методичному центрі культури Буковини (вул. Й. Главки, 1-а) відбудеться відкриття виставки левкасу заслуженого художника України Сергія Іванова «Гуцульська мітологія» (з приватної колекції Володимира Захарчука).

Сергій Ілліч Іванов – відомий львівський художник, сповідувач «гуцульського духу», що завойовує уяву та естетичну прихильність своїх сучасників, серед яких, приміром, Марія Матіос. Він - багатогранний митець – займається не тільки живописом, але й естампом, скульптурою, ілюструванням та оформленням книжок. Його роботи експонуються на українських та зарубіжних виставках з 1976 року, здобуваючи міжнародні нагороди. З 1993 року художник мав близько десяти персональних виставок по всьому світу. Серед його численних нагород — перша премія на конкурсі імені фламандського поета Guido Gezelle (Бельгія), друга премія бієнале графіки (Італія). Роботи Сергія Іванова зберігаються у приватних колекціях в Україні, США, Японії та інших країнах.

         У творчості митця переважають біблійні сюжети, класична та українська міфологія, теми, вічні й незмінні упродовж віків: «Вогонь і вода», «Музика», «Подорож у часі», «Муза» та ін. У своїх роботах Сергій Іванов приділяє найбільше уваги деталям. Саме завдяки яскравим подробицям задум автора опукло проступає на полотні, постає у цілісності та єдності.

На диво художнику вдається темні й дещо важкі барви міфічного та забороненого світу гуцульських вірувань переосмислити, перенести на полотно з новим світлим «присмаком», який стає зрозумілим будь-якій людині, наповнює душу чимось теплим й напрочуд близьким… 

1