У Чернівцях посипалося 'дітище' Папієва, яке він довго лагодив за кошти платників податків: у філармонії відпадають фронтони та сипляться стіни

У Чернівцях посипалося "дітище" Папієва, яке він довго лагодив за кошти платників податків: у філармонії відпадають фронтони та сипляться стіни

10.09.2017, 10:47

Сезон новий політичний стартував буйно. Ніби бик, що женеться за червоними штанами. Очі вирячив, ніздрі роздуває, копитом землю риє, язика висолопив, а куди біжить – не знає. І куди добіжить – теж не знає. 

***

А тим часом, поки екс-князь всієї Буковини і Бесарабії Михайло Миколайович Папієв веде виснажливу боротьбу за щастя трудового народу в фракції "Опозиційного блоку" та вряди-годи їздить до Відня розважати Митра-затворника, в Чернівцях почало сипатися дітище всього його життя. Це не особняк на Роші. І не фабрика індиків у Драчинцях – їй і так приснився безсмертний птах фенікс. Це те, що Михайло Миколайович довго, дорого і ретельно робив за гроші платників податків. 

У приміщенні Чернівецької обласної філармонії почали відпадати фронтони та сипатися стіни за водостічними трубами. Так що капітальний ремонт, на який витратили декілька десятків мільйонів гривень, урочисто відкривали і файно музики грали, вдався. Тож тепер Михайло Миколайович, який, кажуть, теж ніби то зібрався в мери Чернівців ( а куди ще в цій країні йому можна збиратися), має що показати. А винен Бурбак. Бо я сам бачив, як він штрикав уночі палицею у той фронтон, а у водостічній трубі робив цвиком дірку. От і доробився. Падає фронтон і тече дірка. І цвик лежить там… Як німий докір. 

Олександр МОСТІПАКА

Джерело:  Блог Мостіпаки

ДОВІДКОВО:

Як повідомляла у липні 2010 року прес-служба Чернівецької ОДА, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв оглянув хід робіт з реконструкції обласної філармонії. Керівник виконавчої влади краю наголосив, що пріоритетом під час проведення ремонтних робіт має бути відновлення первісного вигляду будівлі. “Треба прискіпливо поставитися до кожної деталі, кожної дрібниці. Головне – це якість”, – підкреслив Михайло Папієв.

Завершити реконструкцію філармонії заплановано вже до відкриття нового творчого сезону – 1 жовтня. При цьому голова облдержадміністрації зауважив, що усі роботи необхідно проводити у спокійному режимі, без поспіху, адже філармонія, окрім храму творчості, – ще й обличчя міста. Голова облдержадміністрації запевнив в особистому контролі щодо розрахунків з підрядниками та додав, що “все має бути перераховане до копійки, жодних зайвих витрат, жодних переплат, але, у той же час, всі роботи мають бути зроблені на совість. Філармонія має бути як нова”.

А вже у листопаді 2010 року прес-служба ЧОДА повідомила про таке: Гостинно відчинила двері оновлена Чернівецька обласна філармонія.

З нагоди такої важливої для міста, краю та держави події на свято завітали поважні гості – МіністрКабінету Міністрів України Анатолій Толстоухов, Народний артист Росії, заслужений артист України, солістМаріїнського театру Василь Герелло. «Модернізація суспільства і держави без культурної складової єнеможливою, – відзначив, звертаюсь до чернівчан під час урочистого відкриття філармонії, АнатолійТолстоухов. – Вітаю вас з подією, яка має не лише регіональне, а й загальнодержавне значення, а зурахуванням того, хто сьогодні вийде на сцену, вітаю вас і з світовою подією, адже на сцені Чернівецькоїфілармонії виступлять зірки оперного мистецтва світового рівня».

 З рук Анатолія Толстоухова до 70-річчя творчої діяльності колективу обласної філармонії директор мистецького закладу Петро Казимирчук отримав Почесну грамоту Кабінету Міністрів України, якоюнагороджено трудовий колектив Чернівецької обласної філармонії за значний внесок у розвиток національноїкультури, музичного мистецтва та вагомі досягнення у творчій діяльності. «Якщо в нашій країні, в обласнихцентрах, містах, містечках будуть відбуватися такі події, я глибоко переконаний, що у нашій державімистецтво, культура вийдуть на вищий якісний рівень», – сказав Анатолій Толстоухов.

 Вітаючи мешканців Чернівців та усіх буковинців з такою знаковою та важливою для краю подією, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв висловив упевненість, що відтепер це буде один ізкращих концертних залів в Україні – і за зовнішнім виглядом, і за інтер’єром, і за функціональністю. «Ми намагалися зберегти її первозданне обличчя, тому під час ремонтних робіт використовувались архівніматеріали», – відзначив Михайло Папієв, та додав, що одне з найбільш принципових завдань, які булопоставлено під час реставрації – збереження унікальної акустики філармонійної зали. «Завдання виконане, іті фахівці європейського рівня, які були залучені до відновлення мистецького закладу, наголошують на тому, що за акустикою зала Чернівецької обласної філармонії є однією з найкращих у Європі», – сказав Михайло Папієв під час відкриття.

1


КОМЕНТАРІ (1)

А те що сипиться пів Чернівців то нічого страшного. 

Одразу видно заказна стаття.

Напевно Кобевко шустрить щоб відволікти увагу від своєї доньки, аби її не закрили надовго.

 

avatar

Роман

10 вересня 2017 22:34