У Чернівцях протестували через призначення Сергія Шкарлета  в.о. міністра освіти

У Чернівцях протестували через призначення Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти

30.06.2020, 10:54
Сьогодні, 30 червня, по всій Україні проходять акції протесту студентів, молодіжних освітніх організацій та активістів за відставку виконуючого обов'язків міністра Сергія Шкарлета – колишнього члена Партії регіонів, якого звинуватили в плагіаті дисертації. 
 
Під стінами ОДА представники організації Українські студенти за свободу, фундація регіональних ініціатив, центр молоді Чернівців висловлюють свою позицію щодо відставки Шкарлета, адже побоюються повторення часів Табачника. 
 
Наголошують: саме він свого часу виступив проти студентів, які першими вийшли на Майдан.
 
Вислови: "Ні деградації освіти!", "В.о. містра освіти рекомендує: ctlr c + ctrl v", "Я не списую, я готуюся стати міністром освіти", "Спочатку Шкарлета міністр освіти, а потім Азіров укладач тестів ЗНО з української мови".
 
Молодь створила петицію проти призначення Сергія Шкарлети. А сьогоднішньою акцією пояснюють свою позицію та закликають громадськість підписати петицію.
 
«Українська освіта має бути чесною!» - зазначають активісти.
 
Такі акції сьогодні відбуваються у 10 регіонах України, зокрема, і під Кабінетом Міністрів.

Як повідомляється у відповідній події у Facebook, організатори акції протесту вважають це призначення "плювком в очі всій академічній спільноті та вищій освіті як такій — адже інакше описати призначення на таку важливу посаду корупціонера, плагіатора та колишнього регіонала неможливо".

"Ми вимагаємо негайного відсторонення Сергія Шкарлета з посади в.о. міністра освіти України!", – йдеться у дописі.

Як відомо, 25 червня Кабінет міністрів України призначив Сергія Шкарлета в.о. міністра освіти і науки.

За словами народного депутата Ірини Верещук (фракція ”Слуга народу”), у членів профільного комітету ВР виникли питання щодо нібито наявності плагіату в дисертації Шкарлета і його ”політичної заангажованості” через інформацію ЗМІ про те, що в минулому він нібито був членом Партії регіонів.

 

Джерело: https://promin.cv.ua/, molbuk.ua, https://acc.cv.ua/

Молодь Буковини мітингує від стінами ОДА 

Студенти проти Шкарлета: пікет під Чернівецькою ОДА (ФОТО)

Молодь Буковини мітингує від стінами ОДА 

Молодь Буковини мітингує від стінами ОДА 

Молодь Буковини мітингує від стінами ОДА  

Молодь Буковини мітингує від стінами ОДА 

 ДОВІДКОВО: 

Згідно з рішенням Уряду, яке було прийнято на засіданні 25 червня, Сергій Шкарлет призначений заступником міністра освіти, а також на нього покладені обов'язки в.о. міністра. Це рішення Кабінету міністрів України не лише відкидає українську освіту в часи Табачника, а й відверто плює в очі усім науковцям, котрі виступають проти призначення цього регіонала на цю високу й відповідальну посаду. Саме тому, ми збираємо небайдужих вийти на акцію протесту до Чернівецької ОДА у вівторок 30 червня 2020 року. 

Аби коротко охарактеризувати пана Шкарлета, достатньо згадати його цитату: «Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів». 

Як виявилося, доктор економічних наук Сергій Шкарлет, який водночас є ректором Чернігівського національного технологічного університету, є також одноосібним автором статтей, що містять здоровенні шматки чужого тексту: «Побудова моделей структурного типу з метою ідентифікації вимірів інформаційного потенціалу», надрукована в журналі «Проблеми і перспективи економіки та управління» у 2015 році (№ 3, с. 45–52), викладена на сайті Бібліотеки ім. Вернадського; «Побудова моделей структурного типу задля ідентифікації вимірів потенціалу стратегічних змін виробничо-економічних систем». Її написала Л. С. Ладонько (див.: Економіка природокористування і охорони довкілля: Зб. наук. пр. – К.: ДУ ІЕПСР НАН України, 2014, с. 128–131).

Враховуючи вище зазначенні факти, наукова та освітня спільнота не готова спокійно відреагувати на призначення Сергія Шкарлета виконувачем обов’язків міністра та заступником міністра освіти та науки України. Запрошуємо відвідати акцію протесту, що відбудеться 30 червня 2020 року за адресою вул. Грушевського, Чернівецька ОДА, 10:00

Організатори:
«Українські Студенти за Свободу»
«Фундація Регіональних Ініціатив»
«Відсіч»
«Молодіжний Націоналістичний Конгрес»
«Українська асоціація студентів»
«Рух Опору Капітуляції»
«Марш за науку»
«Демократична сокира»
«Наукова хунта»
«Цікава наука»       

 

1