У Чернівцях підприємство погоріло на майже 2000 м.куб. рідких нечистот

У Чернівцях підприємство погоріло на майже 2000 м.куб. рідких нечистот

11.04.2013, 22:51

Відповідно до Плану контрольно-ревізійної роботи Держфінінспекції Держфінінспекції в Чернівецькій області на ІV квартал 2012 року, працівниками Держфінінспекції в Чернівецькій області проведено ревізію фінансово-господарської діяльності МКП "Чернівціспецкомунтранс".

Як повідомили у прес-служба Держфінінспекції в Чернівецькій області, ревізією встановлено фінансових порушень, що призвели до збитків, на загальну суму 552,4 тис. гривень.

Так, протягом 2009-2012 років Підприємством зайво списано паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 320,4 тис.грн. внаслідок списання пального, яке придбано по талонах на заправках, розташованих за межами міста, в той час як шляховими листами не підтверджено виїзд автомобілів Підприємства за межі м.Чернівці; списання пального на виїзди для вивозу рідких нечистот на очисні споруди, які фактично не здійснювалися та приписок у шляхових листах пробігу автомобілів.

При цьому, внаслідок приписок у шляхових листах пробігу автомобілів, Підприємством зайво використано 62,0 тис.грн. на оплату послуг з перевезення вантажів, оскільки вказані вище транспортні засоби були орендованими, а оплата за їх використання залежала від пройденого кілометражу.

Крім того, Підприємством документально не підтверджено більш як 480 поїздок для викачування та зливу рідких нечистот в кількості 1683,5 м.куб., за що ним безпідставно з міського бюджету отримано 49,0 тис.грн, чим нанесено збитки бюджету на вказану суму.

Через не проведення претензійно-позовної роботи щодо повернення 62 організаціями заборгованості, строки позовної давності по якій минули, Підприємству нанесено збитків на суму 49,3 тис. гривень.

Виплата працівникам премій без відповідного наказу керівника Підприємства, чим недотримано вимоги Колективного договору, призвела до зайвих витрат на оплату праці та сплату внесків до державних цільових фондів на загальну суму 18,2 тис. гривень.

Крім того, у 2011 році Підприємством недотримано вимоги законодавства про закупівлі товарів, робіт та послуг, внаслідок чого без проведення процедур закупівлі протягом січня-вересня 2011 року придбано паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 3097,8 тис. гривень.

За результатами ревізії 6 посадових осіб притягнуто до адмінвідповідальності за ст.164-2 КУпАП, на 1 особу складено адмінпротокол за ст.164-14 КУпАП, який передано до суду. Матеріали ревізії передано до УМВСУ в Чернівецькій області.

1