У Чернівцях переконані, що  відповідальність за зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС лежить персонально на Януковичу

У Чернівцях переконані, що відповідальність за зрив підписання Угоди про асоціацію з ЄС лежить персонально на Януковичу

29.12.2011, 13:33

Заява комітету опору диктатурі в Чернівецькій області  щодо не підписання Угоди про асоціацію

 Саміт Україна-ЄС, що відбувся в Києві 19 грудня, завершився тим, що довгоочікувана Угода про асоціацію так і не підписана. Довгих 20 років Україна йшла до визнання Європою, але Янукович зробив все, аби цього не відбулося.

Нинішня українська влада на чолі із Януковичем отримали те, що і повинно було відбутися за такої внутрішньої та й зовнішньої політики. На превеликий жаль, ми все більше сповзаємо в бік феодалізму, хоча були вже поруч із європейською демократією.

Опозиційні сили стояли твердо на позиції об’єднання з Європою. Про це було проголошено чимало заяв і звернень. Не бралося до уваги навіть те, що влада розгорнула в країні небувалі за масштабом політичні репресії.

Саме це стало головною причиною того, що підписання Угоди про асоціацію таки не відбулося. Бо не може країна з проазійськими пережитками бути в європейському співтоваристві.

В оприлюдненій за підсумками саміту заяві мовиться, що перед Україною "наразі відкритий шлях для технічної підготовки остаточної консолідованої версії Угоди, у тому числі в частині глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, з метою її якнайскорішого парафування".

 Так, Європа на нас чекає. Але Янукович неспроможний забезпечити в країні демократичні цінності європейського рівня. Тому саме на Януковичу персонально лежить відповідальність зриву підписання Угоди про асоціацію.