У Чернівцях на представників рекламних агенцій, які порушили вимоги виборчого законодавства, поліція склала вже 7 адмінпротоколів

У Чернівцях на представників рекламних агенцій, які порушили вимоги виборчого законодавства, поліція склала вже 7 адмінпротоколів

23.01.2019, 15:24

З наступного дня після реєстрації кандидати на пост Президента України проводять передвиборну агітацію відповідно до частини першої статті 57 Закону України «Про вибори Президента України». Поліцейські Буковини тісно співпрацюють з представниками громадянської мережі ОПОРА та іншими громадянами для контролю за дотриманням законодавства учасниками виборчого процесу.

 З початку передвиборчої кампанії до ГУНП в Чернівецькій області надійшло 7 повідомлень щодо невиконання вимог виборчого законодавства. Всі звернення стосувалися порушення порядку розповсюдження передвиборної агітації, а саме відсутності на білбордах із зображенням кандидатів на пост Президента України необхідних вихідних даних.

 Розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж чи інформацію про осіб, відповідальлих за випуск, передбачає адміністративну відповідальність згідно частини 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 За кожним таким фактом відносно представників рекламних агенцій поліцейськими складені адміністративні протоколи, які для розгляду направлені до суду.

 За зазначене порушення передбачено накладання штрафу від трьох до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Інформацій, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства, яке б передбачало кримінальну відповідальність, за час цієї передвиборчої кампанії не надходило.

 Для постійного моніторингу ситуації в Чернівецькій області щодо дотримання законодавства під час передвиборної агітації в обласному управлінні Нацполіції створено цільову робочу групу, яка також контролює своєчасність реагування поліції на кожне повідомлення.

 З метою забезпечення всебічного контролю за перебігом передвиборної агітації, повноти обліку всіх порушень та своєчасного реагування на них, керівництвом ГУНП налагоджено взаємодію з Чернівецькою обласною організацією Громадянської мережі ОПОРА, іншими громадськими організаціями, а також довіреними особами кандидатів на пост Президента України.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1