У Чернівцях перед ратушею представлять результати дослідження екологічного стану річок Буковини

У Чернівцях перед ратушею представлять результати дослідження екологічного стану річок Буковини

25.07.2017, 12:40

У четвер, 27 липня 2017 року, о 11.00 год. на Центральній площі перед Чернівецькою міською радою передбачено спільний підсумковий захід Інфостенд із презентацією результатів проекту, на який запрошуються представники мас-медіа.

Із 16-го по 29-е липня 2017 р. у Чернівецькій та Тернопільській областях реалізовується міжнародний молодіжний науково-екологічний проект «Громадська ініціатива заради здорового довкілля у Західній Україні»

(«Zivilgesellschaftliches Engagement für eine intakte Umwelt in der Westukraine»).

Проект здійснюється за сприяння Міністерства закордонних справ Німеччини та фінансується німецькими інституціями:

Фондом «Пам’ять, відповідальність і Майбутнє» (Stiftung«Erinnerung, VerantwortungundZukunft») і

Фондом Роберта Боша (RobertBoschStiftung).

Мета проекту: привернути увагу громадськості до екологічних проблем регіону, а саме: забруднення річок та їх берегової лінії, місць утворення стихійних та організованих сміттєзвалищ.

У Чернівцях у реалізації проекту беруть участь 7 студентів гідрометеорологів географічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та 5 студентів з різних університетів  Німеччини (напрямки: екоінженерія; політологія; педагогіка).

Під час проекту було виконано низку наступних заходів:

-       екологічні завдання двома окремими україно-німецькими групами у Чернівецькій і Тернопільській областях відповідно;

-      дослідження екологічного стану річок Прут, Черемош, Клокучка та Мольниця у Чернівецькій області, відвідування очисних споруд каналізації у Чернівцях і Кіцмані, картографування місць стихійних сміттєзвалищ, фільмування та фотографування місць забруднення, проведення тематичного опитування мешканців Чернівців, Вижниці та Кіцманя.

Координатор проекту Пасічник Микола.

1