У Чернівцях опечатали кабінет міського голови

У Чернівцях опечатали кабінет міського голови

11.03.2014, 14:47

Кабінет Чернівецького міського голови опечатали. Останнім легітимним міським головою, якого на загальних виборах обрали чернівчани, був Микола Федорук. (З осені 2012 роу - народний депутат України). Проте депутати міської ради достроково припинили його повноваження ще в 2011 році. З тих пір у Чернівцях не було мера. Його обов'язки донедавна виконував секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин. Відтак саме він зайняв кабінет законного голови Миколи Федорука. 

Новий секретар Чернівецької міської ради Яросав Кушнірик, який змінив пана Михайлішина на цій посаді, не захотів сидіти в чужому кабінеті. Він віддав перевагу кабінету, який при чинному голові завжди займав секретар міської ради. А кабінет міського голови опечатали. (Див. фото). 

До слова, ще під час виконання Віталієм Михайлішиним обов'язків Чернівецького міського голови, громадськість звертала увагу на неетичність використання ним чужого кабінету. Проте тоді громадську думку проігнорували. 

На вільні посади керівників департаментів і управлінь міської ради підшуковують кандидатури. Про це на брифінгу розповів секретар Чернівецької міської ради Ярослав Кушнірик.

- Вакансій залишилося не так багато, кандидатури є, - сказав він.

Однак ніхто не поспішає керувати департаментом житлово-комунального господарства — фахівці переважно відмовляються, бо мають кращу і спокійнішу роботу. Натомість на департамент містобудівного комплексу і земельних відносин є багато охочих, - повідомив Я.Кушнірик. Тож кандидатури все ще обговорюються.

Також йде пошук нового начальника управління освіти. Секретар міськради пообіцяв, що кандидатури будуть узгоджуватися з освітянами, щоб вони сприйняли нового начальника.

- Керівник освіти має бути достатньо рішучим, що запровадити зміни в галузі, щоб подолати негативні явища в освіті, - сказав Я.Кушнірик.

Водночас, як щойно на питання BukNews відповів секретар міської ради Ярослав Кушнірик,  він особисто не балотуватиметься на посаду Чернівецького міського голови, а після 25 травня, коли після понад трирічної перерви Чернівці нарешті одержать легітимного голову, зосередиться на виконні своїх обов'язків секретаря міської ради. 

- Це як в армії, де солдат знає дату "дембеля", коли закінчується його служба, - пояснив секретар міськради.

Частково використано матеріали molbuk.ua

1