У Чернівцях одразу три місцевих «нічних метелики» тримали «звіт» про нічні «перемоги» над любителями миттєвого «кохання»

У Чернівцях одразу три місцевих «нічних метелики» тримали «звіт» про нічні «перемоги» над любителями миттєвого «кохання»

25.07.2016, 14:17

Впродовж минулої декади у судових інституціях обласного центру тримали «звіт» про нічні «перемоги» над любителями миттєвого «кохання» одразу три місцевих «нічних метелики»…

За матеріалами одного із кримінальних проваджень було встановлено, що 29-річна чернівчанка, «вдосконалюючись» у секс-бізнесі,  ніч на 13 травня 2016 року провела у готельно-ресторанного комплексі, що на вул. Фастівській обласного центру, а вранці, полишаючи затишні «апартаменти» та розмореного любощами «клієнта», який мирно додивлявся райдужні сни, умисно, протиправно та таємно прихопила із собою  його пластикову картку ПАТ «ПриватБанку», за допомогою якої того ж дня, завідомо знаючи пін-код «кавалера», за шість трансакцій із банкомату видобула та привласнила 15 тис. 900 гривень.

Проаналізувавши доказову базу, суд визнав фігурантку винною у безпосередні причетності до даного посягання на чуже майно (ст. 185 ч.1 КК України) і за скоєне «відрядив» її у місця ізоляції, взявши під варту у залі засідання, на довгих п’ять років (!) та два місяці. Визначаючись із межами покарання, служителі Феміди врахували, що зовсім недавно – 22 грудня 2015 року – повія вже займала «почесне» місце на лаві підсудних і за зберігання та реалізацію наркотичного засобу – бупренорфіну - була позбавлена волі на п’ять років. Правда, умовно, із встановленням трьохрічного випробувального терміну та певних обмежень. Та гуманність закону жінка, як засвідчують її подальші протиправні вчинки, розцінила дещо по-своєму…

За майже аналогічний злочин днями перебувала на лаві підсудних й інша 48-річна чернівчанка, в «активі» якої теж уже була судимість за корисливий злочин. У залі засідання Садгірського районного суду м. Чернівці стало достеменно відомо, що близько півночі 11 червня 2016 року жінка «розважала», за певну, звичайно ж, винагороду, чергового «клієнта» у його приватному особняку, що на вул. Хотинській обласного центру. І, скориставшись відсутністю уваги господаря, із його гаманця видобула наявних 400 гривень. Теж була служителями Феміди визнана винною у даному кримінальному правопорушенні (ч.1 ст.185 КК України) і за скоєне, а також на підставі укладеної між обвинуваченою та потерпілим  угоди про примирення, покарана 240 годинами примусових робіт на об’єктах громадського призначення.

І на завершення матеріалу – ще про одне посягання на чуже майно, теж вчинене при дещо пікантних обставинах. Першотравневий районний суд  м. Чернівці днями засвідчив, що 26-річний житель с. Магала Новоселицького району 14 лютого 2016 року у нічному клубі м. Чернівці познайомився із ровесницею, а коли на танцювальному майданчику близько 4.00 години пролунав прощальний вальс, запропонував дівчині продовжити приємне спілкування в орендованому ним номері  готелю на вул. Чкалова обласного центру.

Та коли вранці, розморена спиртним та любощами, юнка відкрила очі - ні новоявленого коханця, ні золотого ланцюжка із кулоном загальною вартістю у 10 тис. гривень на власній шиї не виявила…

Правоохоронцям, до яких красуня в якості потерпілої звернулась за допомогою, ідентифікувати особу крадія досить швидко, оскільки записи камер відеоспостереження нічного клубу видали абсолютно чітке фото «кавалера» в «анфас», як кажуть, в у «профіль».

Провина нічного шукача «пригод та скарбів» у даному таємному викраденні чужого майна (крадіжці) у ході судового процесу була встановлена у повному обсязі. І служителі Феміди за скоєне, із врахуванням обставин, що обтяжують та пом’якшують відповідальність, призначили йому штраф у розмірі 75 неоподаткованим мінімумів доходів громадян – 1 тис. 250 гривень.

Тож, як бачимо, «нічні метелики» як жіночої, так і чоловічої статі продовжують на Буковині активно «працювати»  та «оббирати» своїх «клієнтів». Хоча їх протиправна діяльність завершується викриттям, спілкуванням із слідчими, прокурорами та адвокатами, лавою підсудних та проголошенням судових вердиктів, реальною можливістю «підмочити» свою репутацію в очах знайомих та рідних, сплатити чималий штраф, а в окремих випадках - втратити і волю…

Володимир Драюк, ТУ ДСАУ у Чернівецькій області

1