У Чернівцях обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб

У Чернівцях обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб

18.10.2016, 02:56

17 жовтня 2016 року у Чернівцях у приміщенні літературного центру ім.Пауля Целана відбулося засідання круглого столу організоване Громадською організацією «Право.Захист.Справедливість» на тему «Особливості інтеграції внутрішньо переміщених осіб в громаду Буковини». У засіданні круглого столу приймали участь представники громадських організацій, спостережної місії ОБСЄ у м.Чернівці, а також представник Уповноваженого Верховної Ради України з питань прав людини та радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики. В ході засідання голова ГО «Право.Захист.Справедливість» Анна Кітова та керівник юридичного напрямку Олег Чутчев розповіли про специфіку звернень внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області.

Але основною темою дискусії стали гострі питання, з якими зустрічаються у повсякденному житті ВПО, зокрема, отримання/поновлення статусу ВПО, отримання соціальних виплат, роботи, житлові та земельне питання. Учасники обговорили проблемні моменти чинного законодавства, та домовились виробити механізм, якій дозволить подолати перешкоди для ВПО та посилити інтеграцію в місцеву громаду.

В ході жвавої дискусії також було прийнято рішення зкоординувати зусилля та діяльність організацій, які надають підтримку ВПО в м.Чернівці та Чернівецькій області.

1