Чернівці о 2.20 сильно трусануло

Чернівці о 2.20 сильно трусануло

24.09.2016, 11:46

В Україні вночі стався землетрус.

Чернівчани діляться в мережі відчуттями від землетрусу.

- У Чернівцях о 2.20 сильно трусануло. Жахливе відчуття... - написала Світлана Холодницька

"Чернівці дуже інтенсивно трясло з хвилину", - повідомили в соцмережах. -"Я не спала, це жахливе відчуття", "9 поверх покачало....", "Гойдало серйозно. Перед цим металися коти",  "диван почав трястись разом зі шафою" - це все дописували мешканці Чернівців в соцмережах.

Епіцентр підземних поштовхів розташовувався в 153 км на північ від Бухареста. Осередок землетрусу залягав на глибині 94 км. землетрус склала 5,6 балів.

Повідомляє Українська правда з посиланням на Європейсько-Середземноморський сейсмологічний центр.

Сьогодні, 24 вересня, о 2 годині 13 хвилин стався землетрус. Про це одразу ж написали мешканці різних міст у соціальних мережах.

«Наш будинок у центрі міста трусило, як картонний, — написала у Facebook Олександра з вулиці Соборної у  Херсоні. — У серванті «підстрибував» посуд, шибки тремтіли…Було дуже страшно. Тривало декілька хвилин, а здалося — цілу вічність».

Про землетрус у Києві повідомив у соціальній мережі Facebook також письменник Андрій Бондар : «У Києві землетрус був, так? Не вельми приємні відчуття, коли лавка під тобою танцює. Я спочатку подумав, метро. Так розхвилювався сильно, а випить купить нема де… :-)».

Повідомляють про підземні поштовхи і мешканці Західної України.

Сейсмологи попереджали про ймовірність землетрусу два дні тому.

«На всій території України можуть відчуватися підземні поштовхи через землетрус під горами Вранча у Румунії, що стався вранці 22 вересня, — заявив заступник директора з наукової роботи, кандидат фізико-математичних наук інституту Геофізики НАН України Олександр Кіндзер.- Сейсмоактивність зафіксована на дуже великій глибині — 134 км, тому поштовхи могли бути відчутні на всій території України», — цитує 0629.com.ua слова науковця.

При цьому користувачі в соіцальних мережах повідомляють, що досить сильні підземні поштовхи відчувалися в Києві, Чернівцях, Дніпрі, Одесі, Херсоні, Запоріжжі, Кривому Розі, Вінниці та інших містах України. Про підземні поштовхи у соцмережах писали жителі Маріуполя, що на Донеччині. Натомість сейсмологи наголосили, що сейсмоактивності там не зафіксовано.

Вранча — це сейсмоактивна зона, розташована на ділянці стикування Південних (Румунія) та українських Карпат. Максимальна магнітуда землетрусів в цій сейсмоактивній зоні досягала 7,6 бала. Нагадаємо, нещодавно у місті Стебник Львівської області зафіксували землетрус магнітудою у 2,8 бали. Епіцентр поштовху було зафіксовано на глибині до чотирьох кілометрів на території Стебника.

1