У Чернівцях недостатньо місця для пішоходів, немає велосипедних доріжок  і дуже-дуже багато легкових машин, - німецький експерт

У Чернівцях недостатньо місця для пішоходів, немає велосипедних доріжок і дуже-дуже багато легкових машин, - німецький експерт

25.04.2016, 22:52

- Одразу впадають в очі проблеми з пішоходами. Немає достатньо місця для пішоходів, немає велосипедних доріжок, деякі автобусні маршрути дублюються, і дуже багато легкових машин, - зазначив Марк Шваде, експерт проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні". Саме це найперше впало в око гостю з Німеччини Марку Шваде, коли він завітав до Чернівців.

Його колега має інші ідеї.  - Усі публічні місця мають бути такими ж затишними, як приватні квартири, - наголосив Матіас Брандт, керівник проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні". 

У Чернівцях стартує українсько-німецько-швейцарський проект розвитку міста. Протягом 3-х років закордонні експерти аналізуватимуть проблеми і пропонуватимуть, як зробити краще. 

«Разом із колегами зі Швейцарії та Німеччини ми хочемо насамперед провести комплексний аналіз наявних даних та на їх основі розробити новий план інтегрованого розвитку міста. До цього процесу будемо залучати активних чернівчан, громадські інституції, це буде результат нашої спільної роботи, який відповідатиме запитам нашої громади та часу», – наголосив міський голова Олексій Каспрук.

- Дають нам не рибу, а дають нам фактично вудочку, - підкреслив Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова.

Вудочку отримає і міський голова. Коли експерти придумають план розвитку міста, мера та чиновників на тренінгах вчитимуть його дотримуватись. 

- У тих містах, де впроваджений такий план, вже існує гарантія, що транспорт ходить дуже точно. Міський транспорт обов'язково дотримується графіку, - запевнив Матіас Брандт, керівник проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні".

Щоб досягти цього, треба спершу виробити стратегію. Тобто визначитись: Чернівці для людей чи для машин. 

- Ми проаналізували, в яких частинах міста люди мешкають, в яких працюють, і вже після того зрозуміли, куди потрібно інвестувати для покращення транспорту, - пояснив Матіас Брандт, керівник проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні".

А саме: де і скільки створювати парковок, як змінити схему руху, зменшити чи збільшити кількість автобусів тощо. Це буде чи не найголовнішою частиною роботи європейських експертів. Загалом на проект виділили 6 мільйонів євро. У ньому братимуть участь ще Полтава, Житомир та Вінниця. Але головний офіс буде саме в Чернівцях. І це, кажуть фахівці, невипадково. 

- Особливо я був здивований потенціалом розвитку вашого міста, - зізнався Марк Шваде, експерт проекту "Інтегрований розвиток міст в Україні". 

Джерело: ТВА

Довідково:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

1


КОМЕНТАРІ (1)

після армяшно-грузино-польско аферюг ще одні єкспєрди ))))))))))))))))

 

без вас чернівчани не в курсі що в місті творитси? чи дасте ще один грант мільйонів євро з відкатами для вас. уроди !

avatar

Андрій,Чернівці

28 квітня 2016 10:02