У Чернівцях не випорожнили чимало контейнерів зі сміттям

У Чернівцях не випорожнили чимало контейнерів зі сміттям

13.11.2017, 12:28

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук заявив, що співробітники відділу транспорту проводитимуть моніторинг дотримання графіків маршрутних автобусів №36 і №37.

Про це Каспрук повідомив у своєму дописі у Facebook, коментуючи акцію із блокуванням дороги у Садгорі, що веде до міського сміттєзвалища.



Він зазначив, що з учасниками пікету "домовленості досягнуто, дорогу розблоковано, до завтрашнього ранку місто приберуть".

"Працівники відділу транспорту будуть моніторити дотримання графіків на цих маршрутах, будуть вжиті інші заходи для стабілізації роботи перевізників на цих маршрутах", - повідомив міський голова.

"Одночасно з мешканцями обговорили питання роботи сміттєзвалища, організації вивезення сміття з прилеглих вулиць, будівництва водогону, облаштування дитячого майданчика. Домовилися, що 17 листопада мешканцям презентують проект облаштування полігону, проінформують про всі роботи, які тут проводять, розкажуть, на якому етапі зараз будівництво водогону", - додав Каспрук.

"Добре, що люди розуміють, що з перевезеннями у місті біда і без збільшення парку комунального транспорту вирішити проблему складно. Хотілось би, щоб це розуміли й окремі депутати, які вперто протистоять цій ідеї", - повідомив мер.

Підприємства, які займаються вивезенням сміття з Чернівців, працюють у посиленому режимі. Про це molbuk.ua повідомив заступник начальника департаменту ЖКГ Олександр Бурак.

“Сміттєзвалище сьогодні вранці розблокували. Щоби не створювати додаткових незручностей, дано доручення всім підприємствам житлово-комунального господарства допомогти у прибиранні території. Працівники ЖРЕПів повинні прибирати майданчики, де стоять контейнери, сміття там не повинно бути”, - зазначив Олександр Бурак. 

За словами Олександра Бурака, підприємства з вивезення сміття працюватимуть доти, доки не вивезуть сміття з міста.

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях група мешканців Садгори перекрили рух на дорозі, яка веде до сміттєзвалища в селі Чорнівка Новоселицького району. Учасники акції вимагали від влади контролю за графіком руху двох маршрутних автобусів - №36 і №37, які відмовляються перевозити місцевих жителів.

Внаслідок пікету в окремих районах міста зафіксували переповнені сміттєві контейнери, які сміттєвози не могли вивезти у зв’язку з блокуванням дороги.

У ніч на 13 листопада мітингувальники відновили рух транспорту на вказаній дорозі.

Джерело: https://molbuk.ua/

1