У Чернівцях протестували проти замовчування подій на Сході

У Чернівцях протестували проти замовчування подій на Сході

13.06.2016, 19:41
Активісти обурені замовчуванням владою події, що відбуваються на сході країни

Сьогодні, 13 червня, у Чернівцях на Центральній площі влаштували акцію протесту. Про це повідомив Роман Гаїна на сторінці у соцмережі.

«Сьогодні відбувається протестна акція на рахунок замовчування владою подій які відбуваються на сході України! А саме з 11 на 12 червня 2016 року відбувся бій в Мар'янському р-н Донецької бол. Шахти Бутівка , де загинули військові (9 вбитих, 28 тяжко поранених) з батальйонів ОУН, Айдар, Правий сектор. Чому так сталося,що влада не надіслала допомоги цим хлопцям котрі її так просили. І де ж то перемир'я як і ті обіцянки ,що за два тижні війна закінчиться. Акція буде продовжуватись з 16:30 біля пам'ятника Т.Г.Шевченка. Хто небайдужий приходьте.», - ідеться у повідомленні Гаїни.

"Снаряды пробили перекрытия и буквально искромсали ребят на Бутовке", - российские боевики, уже не прячась, применяют крупнокалиберную артиллерию.  

С часу ночи до утра врачи вытаскивали раненых и убитых бойцов из шахты Бутовка. Такого они уже давно не помнят - фактически с начала действия Минских соглашений.

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на ТСН, российские боевики в зоне АТО, уже не скрываясь от наблюдателей ОБСЕ, применяют самое мощное оружие - крупнокалиберную артиллерию. Несколько снарядов пробили железобетонные перекрытия на позициях украинских бойцов и, практически, искромсали наших воинов.
 
Источник:http://censor.net.ua/v393061

ДОВІДКОВО: В АП пояснили, чому замовчують про втрати "Правого сектора" в зоні АТО

 За фактом загибелі чотирьох бійців зі складу ДУК «Правий сектор» 11 червня проводиться офіційне розслідування. Зокрема, Генштаб ЗСУ з’ясовує чому добровольці, які не належать до Збройних сил України перебували на передовій без дозволу.

 Про це на брифінгу у понеділок повідомив речник адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.

 Полковник Лисенко також пояснив чому прес-центр АТО у неділю заперечував втрати на шахті «Бутівка». Мовляв, в офіційних зведеннях йдеться лише про загиблих і поранених військовослужбовців ЗСУ, правоохоронних і силових структур держави, а не про добровольців, які не мають права перебувати на передовій.

 «Справа в тому, що всі втрати, про які ми кажемо, це офіційно підтверджені дані. В тому числі і про ворога… Ми з оперативних джерел, які є достовірними, отримуємо дані про їхніх загиблих і поранених, – пояснив Андрій Лисенко. - Все, що стосується інциденту, що стався позавчора… з цього приводу, як мені передали з Генерального штабу, зараз там проводиться відповідне розслідування – яким чином люди, які не відносяться до Збройних сил України, без відповідного дозволу знаходилися на передовій.»

 Водночас полковник Лисенко додав, що «кожен українець, який зі зброєю в руках, захищаючи свою Батьківщину, загинув, є справжнім Героєм».

 Нагадаємо, що в ніч на неділю, внаслідок обстрілу з боку бойовиків, обвалилася будівля шахти «Бутівка». Під завалами  загинули 4 вояків зі складу ДУК «Правий сектор», ще 10 добровольців поранено. У штабі АТО спочатку заперечували ці втрати. 

Нагадаємо, депутат Ради Євген Дейдей заявив про загибель 4 і поранення 13 українських військовослужбовців у результаті обстрілу бойовиками Авдіївки (Донецька область). Пізніше інформацію Міноборони спростувало інформацію про смертельні втрати в зоні АТО, однак пізніше Командир ДУК ПС опублікував фото загиблих бійців.

 
 
 
 
1