У Чернівцях на дівчину обвалилась штукатурка з балкону (оновлено)

У Чернівцях на дівчину обвалилась штукатурка з балкону (оновлено)

21.11.2019, 17:12

У Чернівцях на 23-річну дівчину впала штукатурка з будинку. Інцидент стався сьогодні, 21 листопада, на вулиці Заньковецької, 15.

Як розповіла журналістам Інформаційного агентства АСС сестра постраждалої Люба Кустрин, дівчина йшла з обіду на роботу, коли штукатурка з балкону впала їй на голову.

Наразі дівчина перебуває у лікарні. Постраждала також написала заяву в поліцію.  У пресслужбі патрульної поліції в Чернівецькій області нам розповіли, що патрульні приїжджали в лікарню і викликали слідчо-оперативну групу.

У лікарні швидкої медичної допомоги Чернівців ІА АСС розповіли, що у дівчини – травма голови. Її направили у відділення нейрохірургії.

КОМЕНТАР BUKNEWS:

Ситуація з руйнуванням фасадів у Чернівцях вочевидь вийшла з-під контролю некваліфікованої місцевої влади, а з огляду на травмування городян набуває ознак стихійного лиха. Поки ще йдеться тільки про розбиті голови, хоча й не вперше. Але про руйнування будинку на вулиці Ольги Кобилянської влітку 2002 року теж забувати не варто. Одними травмами тоді, на жаль, справа не обмежилася. У разі надзвичайних ситуацій реакція влади і громади теж має бути надзвичайною. Коли місто потерпає через руйнівну дію стихії зазвичай саме відповідальна влада бере на себе організацію заходів з подолання її наслідків. А там де влада безвідповідальна, як у Чернівцях, організовуються самі городяни. Але тоді наслідки такої самоорганізації можуть виявитися непередбачуваними. В першу чергу для самої влади. У доробку письменника Вернона Кресса, відомого чернівчанам переважно за спогадами про міжвоєнне місто, є історичний роман «Золото Монтани», дія якого відбувається на Дикому Заході. У основу сюжету покладено реальні події, які мали місце у США в 19 столітті. Мешканці американського міста довго потерпали від свавілля зухвалої банди, яка грабувала і вбивала їх, а міська влада, зокрема шериф, ніяк не могли забезпечити їхню безпеку. Тоді найзухваліші городяни створили власний загін самооборони, і не тільки поклали край свавіллю бандитів, але й викрили зраду шерифа, який виявився ватажком банди, що тероризувала місто. Розбійників і шерифа городяни лінчували, провівши власне слідство і суд. Яка ще, не приведи Господи, трагедія має трапитися у Чернівцях, щоб тимчасові власники владних крісел нарешті вийшли на вулицю і почали бодай щось робити вже не просто для комфорту, а для порятунку життя його мешканців? Чи городянам вже пора вивчати досвід Vigilant’ів Монтани?

1