Вивіз сміття у Чернівцях може подорожчати на 45 відсотків (оновлено)

Вивіз сміття у Чернівцях може подорожчати на 45 відсотків (оновлено)

30.12.2014, 19:17

Про це під час прямого ефіру  програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. 

Під час передачі мера, зокрема, запитали, чому не працює сміттєпереробний завод?

- Що стосується сміттєпереробного заводу – він приватний, на жаль, він не комунальний. Є також багато пропозицій, вивчаємо це питання, - відповів Олексій Каспрук. 

Ви знаєте, у нас є два підприємства, які збирають сміття – це комунальне «Спецкомунтранс» і «Альфатер», вони зараз знову звернулись з проханням підняти тариф на 1-2 гривні, тому що вартість пального виросла, а в тарифі закладене пальне ж по іншим цінам, а машини, які перевозять сміття просто стануть і від цього нікому не буде легше.

Підприємства "Альтфатер-Чернівці" та МКП "Чернівціспецкомунтранс" вимагають у міської ради підвищення тарифів за надання послуг з вивезення сміття. Вони пояснюють це збільшенням цін на паливно-мастильні матеріали та розміру заробітних плат працівників.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

Останній раз тариф на вивіз сміття переглядали ще у 2011 році. З тих пір подорожчало і паливо і заробітня плата працівників. Підприємства"Альтфатер-Чернівці" та МКП "Чернівціспецкомунтранс" переконують, що якщо вчасно не підвищити вартість надання їхніх послуг, місто може перетворитись у велике сміттєзвалище.

- Два підприємства міста, які є виконавцями послуг з вивезення сміття у Чернівцях подали відповідні пакети документів щодо обгрунтування підвищення тарифів, - пояснює директор департаменту ЖКГ Сергій Погорений. - Цей пакет документів пройшов розгляд у нашому департаменті та департаменті економіки міськради. Основними причинами підняття тарифів на вивезення відходів є дві складові — подорожчання паливно-мастильних матеріалів і збільшення мінімальної заробітної плати. 
У 2011 році, коли формувався нинішній тариф дизпаливо коштувало, якщо не помиляюсь, близько семи гривень, зараз — 16-17. Так само піднялась ціна і на запчастини та обслуговування автомобілів.

- Наші економісти все порахували. І ми будемо пропонувати виконкому збільшити тариф на вивезеня сміття для населення в середньому на 45%. Зараз діє тариф 5,79 грн з людини в місяць. Пропонується збільшити його на 2,61 грн до 8,4 грн з людини. Тариф вступить в силу через 15 днів після його прийняття, - додав керівник департаменту ЖКГ.

Інформаційний партнер програми «Суть речей» на радіо Станція 103.2 ФМ www.buknews.com.ua

1