У Чернівцях молодь зіграла в «російську рулетку»: лише в одній коробці були прапори - України і ЄС

У Чернівцях молодь зіграла в «російську рулетку»: лише в одній коробці були прапори - України і ЄС

20.12.2013, 16:02

Українська влада обрала для України гру в «російську рулетку». Саме так – як потенційно небезпечний крок з непередбачуваними наслідками - оцінила буковинська молодь події 17-го грудня, коли президент Янукович взяв участь у провальних для України перемовинах з Росією. Результатом домовленостей стала фактична здача національних інтересів України. 

Це підкреслили молодіжна організація «Батьківщина молода» та молодіжки обласних організацій партій «Свобода» та «Удар» акцією, зорганізованою на Центральній площі Чернівців. За правилами азартної «російської рулетки» гравець залишає в барабані револьвера один патрон, і після оберту барабана і втрати знання про положення патрона натискає на спусковий гачок, приставивши револьвер до скроні. В молодіжній акції в 15 абсолютно однакових картонних коробок помістили різні предмети, що символізують наслідки можливого вступу України в Митний Союз. Це були: закреслений напис «Закон про вибори» (означав, що можливість чесних виборів в Україні мінімізується), кайданки (символ репресій проти народу), портрет політичного в’язня - Юлії Тимошенко за гратами (означає, що звільнення лідерки опозиції унеможливиться), копійки (символ пенсій і зарплат) тощо.

Лише в одній коробці були прапори - України і ЄС. Це означало, що Україна має ще шанс стати на шлях європейської інтеграції.

Організатори акції запрошували перехожих відкривати коробки. Почергово дізнавалися про вміст коробок, і щоразу він передбачав для України негативні наслідки. Це дуже скидалося на справжню азартну гру, коли теоретично тобі обіцяють, що виграти можна, а на практиці завжди програєш.

Символічним було завершення акції на позитивній ноті. Останньою таки відкрили коробку з прапорами. Шанс, якого прагнуть мільйони людей, що за майже місяць протестів побували на Майданах України, є. І упустити його не можна.

1