У Чернівцях молодь закликали долучатися до акцій 'Amnesty International Ukraine'

У Чернівцях молодь закликали долучатися до акцій "Amnesty International Ukraine"

30.09.2017, 11:38

Становлення України, як демократичної, соціальної правової держави, формування засад громадянського суспільства безпосередньо пов’язане із нагальною проблемою підвищення правової культури юнацтва, його соціально-правової активності, адаптації до умов сучасного демократичного-правового суспільства.

Одним із основних завдань Школи соціальної адаптації підлітка "Пізнай себе", котра функціонує в абонементі Юнацької філії ЧОУНБ ім. М. Івасюка є популяризація юридичної літератури серед молоді.

З цією метою в абонементі Юнацької філії 27 вересня  відбулася презентація виставки нормативно-прававової літератури "Сам собі адвокат".       

Які права мають неповнолітні в Україні? Чому потрібно знати свої права? До кого звертатися у разі їх порушення? На ці запитання старшокласникам ліцею №4 відповіла начальник відділу соціального менеджменту Чернівецького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Калашнікова Катерина Олександрівна. Вона роздала учням пам`ятки з адресами соціальних служб, котрі опікуються дотриманням прав дітей та молоді, та буклети, як поводитись у разі затримання неповнолітніх працівниками поліції.

Волонтерка міжнародної правозахисної організації "Amnesty International Ukraine", координатор акції "Марафон написання листів" Аліна Шацило розповіла, як молодь ненасильницькими методами може обстоювати дотримання прав людини у різних країнах та закликала долучатися до акцій "Amnesty International Ukraine".

Під час свого виступу волонтерка продемонструвала ролики-звіти про діяльність цієї правозахисної організації.

Також учням подаровано пам`ятні значки та брошури "Amnesty International".

Огляд книжкової виставки провела пр. бібліоткар ЮФ ЧОУНБ ім. М. Івасюка Ірина Хліповська.

Світлина від BukNews.

 

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

1