У Чернівцях може з'явитися 'Гуцульське радіо'

У Чернівцях може з'явитися "Гуцульське радіо"

21.10.2017, 20:07

На засіданні 19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до Українського державного центру радіочастот за висновками щодо використання нових частот для радіомовлення в трьох регіонах України.

Прорахунок нових частотних присвоєнь замовлений для потреб місцевого радіомовлення на прохання компанії «Новини-ТВ», яка хоче розгорнути мережу «Гуцульського радіо» в Чернівцях, двох населених пунктах Закарпатської області та 11-ти - Івано-Франківській.

Раніше на компанію «Новини-ТВ» була записана супутникова ліцензія телеканалу «Еспресо». Компанія все ще фігурує в структурі власності мовника. Компанія недавно брала участь в конкурсі місцевого мовлення з концепцією «Гуцульське радіо». Представляли радіостанцію помічниця народного депутата  Миколи Княжицького Марія Гурська, яка назвала себе керівником проектів, і Олександр Півнюк - директор з розвитку мережі «Еспресо». За їх словами, в регіоні буде створено гуцульський суперсучасний музей, «компонентом» якого повинна стати радіостанція з української етнічною музикою, місцевими новинами і програмами для регіону. У Верховині Івано-Франківської області під радіостанцію буде створено 23 робочих місця (з них 13 осіб - творчий колектив). Однак на конкурсі радіостанція програла за всіма шести частотами, на які подавалася. Тепер, як бачимо, апетити засновників станції виросли в два з гаком рази - до 14 частот, інформує "Медіаняня".

Закарпаття онлайн

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

З огляду на постійну тенденцію скорочення обсягів місцевого мовлення та кількості місцевих телерадіоорганізацій, редакцій проводового мовлення зокрема, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення виступає за впровадження в діапазоні 87,5-108 МГц малопотужних передавачів для забезпечення невеликих населених пунктів програмами суспільного та місцевого радіомовлення, що сприятиме підвищенню рівня інформування населення та його оповіщення.

Долучитися до проекту «Мовлення громад» можуть територіальні громади і редакції проводового радіомовлення Чернівецької області за допомогою Покрокової інструкції з організації місцевого радіомовлення, мовлення територіальних громад, розміщеної на офіційному веб-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення за посиланням: http://dn.gov.ua/wp-content/uploads/POKROKOVA-INSTRUKTSIYA.pdf

1