У Чернівцях міліція випитувала про громадського діяча в його батьків

У Чернівцях міліція випитувала про громадського діяча в його батьків

11.02.2014, 16:12

У Чернівцях правоохоронці приходили до помешкання батьків громадського діяча та випитували в них інформацію про нього.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив активіст руху "Чесно" та громадської організації Центр UA Вадим Міський.

"Годину тому приходила міліція до батьків у Чернівцях (місце моєї реєстрації), випитували дані про мене, мою діяльність та діяльність Центр UA. Батько молодець, зумів з них витягти всі деталі справи, і при цьому нічого не розповісти. (Що є правильним - адже про себе розповідати маю я)", - пише він.

Водночас, Міський повідомив, що з багатьох регіонів продовжує надходити інформація про візити до партнерів та підрядників організації Центр UA.

"Якби не міжнародні аудити двічі на рік, можна було б засумніватися в фінансовій прозорості Центру. Але позитивні висновки незалежних аудиторів і величезний суспільний вплив організації, де маю честь працювати, не дає режиму жодного шансу", - повідомив Вадим Міський.

Центр UA – це громадська організація, яка є активним учасником Євромайдану. Завданням ГО є сприяння розвитку громадських ініціатив, націлених на посилення впливу громадянського суспільства на владу; сприяння реалізації проектів у різноманітних галузях, що мають на меті розвиток та збереження демократичних процесів в Україні; сприяння реалізації проектів на підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України; створення постійного дискусійного майданчика для представників громадянського суспільства та влади тощо.

Джерело: molbuk.ua

Депутати чотирьох фракцій запитали Захарченка і Пшонку про справу проти Центру UA

Народні депутати Андрій Шевченко (фракція ВО «Батьківщина»), Юрій Мірошниченко (фракція Партії регіонів), Юрій Сиротюк (фракція ВО «Свобода») та Віктор Чумак (фракція УДАР) звернулися до в.о. міністра внутрішніх справ В. Захарченка, де вони просять пояснити, на яких підставах МВС порушило кримінальну справу проти громадської організації Центру UA.

Парламентарі у зверненні зазначають, що Центр UA є «відомою громадською організацією, яка здійснює низку важливих проектів, спрямованих на розвиток демократичних інституцій в Україні».

Спираючись на Закон «Про статус народного депутата України», парламентарі просять пояснити «правові та фактичні підстави відкриття провадження, обґрунтувати виклик для дачі показань значної кількості осіб, які працюють в організації або є її партнерами».

Депутати також звернулися до Генеральної прокуратури України із проханням перевірити законність відкриття провадження проти Центру UA та слідчих дій, які вже проводяться.

Довідково: Активісти Центру UA координують рух ЧЕСНО, реалізують проекти із утвердження свободи слова в Україні, захисту прав і свобод громадян, налагодження політичного діалогу між різними політичними таборами. 

Зокрема, чотири народних депутати, що сьогодні підписали звернення до в.о. міністра внутрішніх справ і Генпрокуратори, є учасниками громадсько-депутатської Відкритої Громадянської Платформи, у рамках якої громадські активісти і парламентарі від влади та опозиції працюють спільно над просуванням законопроектів, що захищають права і свободи громадян, спрямовані на зміцнення інститутів демократії та викорінення корупції. 7 лютого 2012 року сімох працівників і партнерів Центру UA викликали на допит у рамках кримінального провадження № 12013000000000652 від 11.12.13 за ч. 1 ст. 209 Кримінального Кодексу України, 10-11 лютого із повістками прийшли до патнерів Центру UA у Харківській, Луганській, Чернівецькій та Львівській областях.

1