У Чернівцях мерія за мільйони гривень катає по місту порожні тролейбуси

У Чернівцях мерія за мільйони гривень катає по місту порожні тролейбуси

25.06.2020, 15:18

ВЛАДА ВИТРАЧАЄ МІЛЬЙОНИ НА КУРСУВАННЯ ПУСТИХ ТРОЛЕЙБУСІВ, АЛЕ НЕ ВСІ МОЖУТЬ НИМИ СКОРИСТАТИСЬ. ЯК БУТИ?

Цей пост Центр реформ та розвитку - Чернівці є результатом обурення, яке виникло після того, як вчора ми стали свідками ситуації, коли чернівчанина з усіма наявними засобами захисту кондуктор виштовхувала з пустого тролейбуса через відсутність довідки з місця роботи.

Чи є у свідомості працівників тролейбусного той факт, що їх підприємство на 80% утримується за рахунок коштів бюджету, а це гроші платників податкій, тих самих чернівчан, що користуються громадським транспортом?

З кінця березня до початку червня з бюджету міста Чернівецькому тролейбусному управлінню за роботу тролейбусів у «режимі спецперевезень» відшкодовано майже 4,2 млн.грн.

З урахуванням загострення епідемічної ситуації будь-яка свідома людина не буде без нагальної потреби лишній раз ризикувати користуючись громадським транспортом. Проте у кожного з нас виникають ситуації, коли треба доїхати у певний заклад чи структуру, не маючи власного автомобіля.

Наприклад людина, яка втратила роботу через карантин повинна подати документи в Центр зайнятості, працівники освіти, які працюють дистанційно змушені подати чи заповнити ті чи інші документи у свій навчальний заклад, або ж є потреба у відвідуванні профільної лікарні (усі інші хвороби крім COVID-19 теж нікуди не зникли), але скористатись громадським транспортом через рішення влади не можливо.

ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ РЕЖИМ СПЕЦПЕРЕВЕЗЕНЬ?

Видуманий владою «режим спецперевезень» спочатку передбачав, що тролейбусами можуть користуватись лише медичні працівники та працівники сфер, які забезпечують життєдіяльність м.Чернівці. Цим категоріям громадян були видані спеціальні проїзні квитки та перепустки.

Згодом Виконавчий комітет прийняв рішення, яким дозволив спецперевезення на окремих автобусних маршрутах працюючої категорії населення за спеціальними проїзними, довідками з місця роботи або витягом/випискою з ЄДРПОУ (документ, що підтверджує державну реєстрацію фізичної особи, як суб’єкта підприємницької діяльності), посвідченнями військовозобов’язаних, посвідченнями адвокатів. Вартість проїзду визначена 7 грн.

Нещодавно на засідання міської постійно діючої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було вирішено розширити перелік категорій громадян, що можуть скористатись проїздом в транспорті, який здійснює спеціальні перевезення. Зокрема, це рішення розповсюджується на учасників бойових дій, членів родин загиблих учасників бойових дій; людей з інвалідністю; дітей віком до 10 років у супроводі дорослих при наявності вільних місць та пред’явленні посвідчення. А що робити усім іншим чернівчанам?

ЩО Ж ПЕРЕДБАЧАЮТЬ ПРОТИЕПІДЕМІЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

У СФЕРІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ?

1.Повинна бути забезпечена відстань між водієм та пасажирами не менше 1 метра (або пластикова перегородка).

2. Забороняється перевозити пасажирів без респіратора чи маски.

3. Перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічними характеристиками транспортного засобу (у регіонах, де не послаблено протиепідемічні заходи до 50% від кількісті місць).

4.Перед кожним рейсом повинне проводитись вологе прибирання з урахуванням дезінфікуючих засобів (поручні, місця для сидіння). Чи забезпечується належним чином прибарання тролейбусів?

Панове Олексій Каспрук, Василь Продан, Антоніна БабюкЧернівецьке Тролейбусне Управління що робити малозабезпеченим чернівчанам, які не можуть скористатись громадським транспортом і мають нагальну потребу у відвідуванні державних установ?

Джерело: Постанова головного санітарного лікаря України https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukr…

1