У Чернівцях медики прочитають публічну лекцію про хворобу Паркінсона

У Чернівцях медики прочитають публічну лекцію про хворобу Паркінсона

10.04.2013, 00:15

10 квітня 2013 року у переддень боротьби із хворобою Паркінсона, в теоретичному корпусі Буковинського державного медичного університету (вул. Богомольця, 2) буде прочитано публічну лекцію на тему “Основні підходи до профілактики, діагностики та лікування хвороби Паркінсона”.

Лекція проводиться з метою інформатизації та більшої обізнаності населення з цією недугою, а також з метою консультативної допомоги всім тим, хто сам чи його родичі, знайомі страждають від цієї хвороби. Початок о 17 годині. Вхід вільний. Оргкомітет

Довідково:

“Хвороба Паркінсона – хронічне прогресуюче захворювання головного мозку, є одним із найбільш розповсюджених захворювань нервової системи. У світі близько 4 млн. осіб страждають цією недугою. Зі 100 осіб, яким понад 60 років хворіє одна людина, серед тих, кому 65-70 років – 2-3%. Кількість хворих на хворобу Паркінсона у світі збільшується, і пов’язане це, насамперед, з подовженням тривалості життя. Існує теорія, що на хворобу Паркінсона ризикують захворіти всі, просто не кожен до неї доживає… Важливим аспектом для покращання якості життя хворих на хворобу Паркінсона є вчасна діагностика і правильно підібране лікування,” – розповідає Оксана Яремчук, доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології БДМУ. До слова, практика читання публічних лекцій, які зможуть відвідувати всі бажаючі, запроваджується в БДМУ з метою інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на підвищення обізнаності та компетентності громадян щодо профілактики та лікування різних захворювань.

1