У Чернівцях медикам заборонили рекламувати лікарські засоби

У Чернівцях медикам заборонили рекламувати лікарські засоби

08.11.2017, 20:02

У Чернівцях медичним працівникам лікарень та поліклінік міста заборонили рекламувати лікарські товари.

Відповідний наказ був підписаний керівництвом управління охорони здоров’я Чернівецької міськради, пише прес-служба мерії.

"Під час здійснення професійної діяльності заборонено рекламувати лікарські засоби, вироби медичного призначення, у тому числі виписувати лікарські засоби на бланках, що містять інформацію рекламного характеру, зазначають виробників лікарських засобів (торговельних марок)", - йдеться у повідомленні.

"Лікарям заборонено також одержувати від представників суб’єктів господарювання, які здійснюють виробництво або реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення, зразки лікарських засобів, вироби медичного призначення для використання у професійній діяльності, крім випадків, пов’язаних з проведенням відповідно до договорів клінічних досліджень лікарських засобів або клінічних випробувань виробів медичного призначення", - повідомляє прес-служба.

Рекомендовано взяти до уваги те, що можливою формою надання інформації про лікарські засоби для представників фармацевтичних компаній в лікувально-профілактичних закладах міської комунальної власності є їх участь в клінічних конференціях та переривчастих курсах", - зазначається у повідомленні.

"Лікарям вказано у професійній діяльності використовувати Державний реєстр лікарських засобів, який містить відомості про лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, сучасні доказові клінічні настанови, протоколи і рекомендації. Персональну відповідальність за порушення вимог цієї заборони несе головний лікар лікувально-профілактичного закладу, який зобов’язаний ознайомити під підпис усіх працівників закладу про встановлені обмеження", - зазначається у повідомленні прес-служби.

1