У Чернівцях липові податківці телефоном можуть просити у підприємців від 5 тисяч до 25 тисяч в борг

У Чернівцях липові податківці телефоном можуть просити у підприємців від 5 тисяч до 25 тисяч в борг

28.11.2012, 12:59

Останнім часом в органах державної податкової служби України встановлюються непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під видом або від імені працівників органів ДПС з метою протиправного заволодіння коштами суб'єктів господарської діяльності, - повідомили www.buknews.com.ua  у відділі взаємодії із засобами масової інформації  та громадськістю ДПІ  у м.  Чернівцях.

Схема надзвичайно проста: на мобільний телефон  підприємця телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника підрозділу податкової служби або за його дорученням (найчастіше начальника або заступника начальника податкової інспекції) із проханням надати гроші у борг (на потребу працівників податкової служби; щодо надання фінансової допомоги для прийому перевіряючих з ДПС України тощо), або вимагає кошти за не проведення перевірки фінансової діяльності підприємства. Як правило, діють такі особи через посередника, у більшості випадків - водія, який не обізнаний у тому, що відбувається, та виконує функцію отримання та передачі грошей.

Розміри витребуваних грошей становлять від 5 тисяч до 25 тисяч гривень. Що вражає, - у більшості випадків підприємці або посадові особи підприємств не відмовляють у наданні «допомоги» для «керівників» підрозділів ДПС.

Враховуючи, що такі факти підривають авторитет податкової служби та знижують рівень довіри до працівників органів ДПС з боку підприємців, Державна податкова інспекція у м.  Чернівцях просить платників податків не брати участі у шахрайських махінаціях «псевдоподатківців» та повідомляти про усі випадки корупційних проявів за телефонами: 54-56-15,54-56-17, або на  “ПУЛЬС податкової” - (044) 284-00-07.

1