У Чернівцях контрактник у стані наркотичного сп’яніння перевозив психотропні речовини

У Чернівцях контрактник у стані наркотичного сп’яніння перевозив психотропні речовини

17.11.2020, 12:59

У понеділок, 16 листопада, слідчі ГУНП в Чернівецькій області спільно з співробітниками департаменту боротьби з наркозлочинністю НПУ під процесуальним керівництвом військової прокуратури Західного регіону задокументували незаконне зберігання та перевезення наркотиків військовослужбовцем.

На одній із вулиць Чернівців патрульні поліцейські зупинили автомобіль за порушення правил дорожнього руху. Під час спілкування з водієм правоохоронці помітили у нього ознаки сп’яніння. На місце події виїхала слідчо-оперативна група ГУНП в Чернівецькій області.

Правоохоронці встановили, що 37-річний солдат контрактної служби на власному автомобілі перевозив наркотичні засоби та психотропні речовини. Під час проведення поверхневої перевірки у чоловіка поліцейські виявили ємність з подрібненою речовиною рослинного походження, порошкоподібну та кристалічну речовини, а також пристрій для вживання наркотичних засобів.

Усе вилучене направили до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для проведення відповідних експертиз.

Результати медичного освідування засвідчили, що правопорушник перебував у стані наркотичного сп’яніння.

Слідчі Садгірського відділення поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

1