У Чернівцях кандидати на посаду міського голови  Юрій Ковалець і Сергій Качмарський, а також представники партії 'ОПЗЖ', увірвались до ТВК і влаштували скандал - відео

У Чернівцях кандидати на посаду міського голови Юрій Ковалець і Сергій Качмарський, а також представники партії "ОПЗЖ", увірвались до ТВК і влаштували скандал - відео

27.10.2020, 15:46

У Чернівцях група осіб увірвалась до територіальної виборчої комісії та влаштувала скандал.

Відео з ТВК опублікувала кандидатка в депутати до міської ради Наталія Фрунзе у своєму фейсбуці.

"Друзі, я знаходжусь в ТВК, і зараз невідомі хочуть зірвати виборчий процес підрахунку голосів", - написала вона. Згодом додала, що "вибори хочуть зірвати ті партії, які не проходять".

Зокрема серед осіб, як видно на відео, є кандидати на посаду міського голови Чернівців Юрій Ковалець і Сергій Качмарський, а також представники партії "ОПЗЖ".

На місце викликали поліцію.

Кандидати на посаду мера Чернівців Юрій Ковалець Сергій Качмарський кажуть, що виборча комісія взяла на зберігання протоколи, однак зберігає їх неналежно та без охорони. Натомість в ТВК заявляють, що так вони зривають засідання.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного з приміщення, де засідає комісія.

Качмарський та Ковалець вимагають надати їм витяг з рішенням комісії, за яким вона прийняла на зберігання протоколи з виборчих дільниць. Вони вважають, що їх зберігають без нагляду.

Кандидат у депутати міської ради Олександр Мельничук заявив, що вчора, під час засідання ТВК, яке безперервно триває досі, виявив, на його думку, порушення виборчого законодавства. 

«Мішки з бюлетенями здавалися сюди, зачитувалися протоколи - все це робили без присутності голів. І в майбутньому це дає змогу членам ТВК сфальсифікувати вибори», - заявив Олександр Мельничук.

За словами голови комісії Анжели Саінчук, вони не можуть надати протокол засідання з цим рішенням, оскільки воно ще триває. Додала, що протоколи охороняє поліція, а зберігають їх в опломбованому приміщенні. Водночас Саінчук заявляє, що кандидати зривають роботу комісії, тому викликала поліцію.

«Під час безперервного засідання територіальної виборчої комісії, її члени не мають права залучатися до будь-яких дій, які не стосуються ведення засідання територіальної виборчої комісії. Кандидати, представивши документи, які посвідчують їхню особу, а також ті, які підтверджують, вони є кандидатами. Але вони не мають права перешкоджати роботі членів ТВК», - заявив голова територіальної виборчої комісії Анжела Саінчук.

Джерело: molbuk.ua, Суспільне та  https://acc.cv.ua/



Згодом Сергій Качмарський оприлюднив відео, де пояснив свою позицію 

 Скандал у ТВК: у Чернівцях поліція встановлює обставини інциденту

Поліція з’ясовує обставини інциденту в приміщенні ТВК у Чернівцях.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області, пише molbuk.ua.

Відреагувавши на повідомлення про перешкоджання роботі членів територіальної виборчої комісії, на місце події виїхала слідчо-оперативна група Шевченківського відділення поліції. Поліцейські опитали членів комісії та інших учасників засідання.

Сьогодні, 27 жовтня до поліції звернувся заступник голови Чернівецької міської виборчої комісії та повідомив, що на територію ТВК зайшли невідомі особи та заважають проводити засідання. Співробітники Ситуаційного відділу ГУНП в Чернівецькій області відразу направили на місце події слідчо-оперативну групу Шевченківського відділення поліції.

Поспілкувавшись з учасниками інциденту, поліцейські з’ясували, що декілька кандидатів під час засідання почали звинувачувати членів ТВК у порушенні виборчого законодавства. Між присутніми виникла словесна суперечка, під час якої члени комісії звернулися до поліції для врегулювання конфлікту.

Наразі ситуація у приміщенні територіальної виборчої комісії є повністю контрольованою. Правоохоронці забезпечують правопорядок і цілісність виборчої документації.

1