У Чернівцях кандидатка скаржиться, що міська виборча комісія заборонила їй провести в день виборів екзит-пол

У Чернівцях кандидатка скаржиться, що міська виборча комісія заборонила їй провести в день виборів екзит-пол

26.10.2014, 19:42

Кандидат в депутати Чернівецької міської ради VI скликання в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі № 17 на повторних виборах депутата міської ради м.Чернівці Мустеца Алла Іванівна

 Повідомляю, що Чернівецька міська виборча комісія заборонила проводити опитування виборців на виході із виборчих дільниць в день голосування 26 жовтня п.р. у виборчому окрузі №17, де проводилися повторні вибори депутата Чернівецької міської ради. У зв’язку з цим опитування не проводилося, відтак ми не зможемо надати Вам їх результати.

При цьому зазначаємо, що працівники комісії не змогли назвати статтю Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", яку порушує намагання провести опитування, та повідомили, що письмову відмову зможуть надати лише через три дні.

Більше того, працівники МВК не змогли пояснити необхідну процедуру, якої слід дотримуватися для проведення опитування у законний, на їх думку, спосіб.

Вважаю, що заборона на проведення опитування, метою якого було  недопущення можливих фальсифікацій результатів волевиявлення громадян, грубо порушує основні демократичні правила щодо прозорості виборчого процесу.  

 Довідково. 24 жовтня працівники МВК відмовилися прийняти заяву про проведення опитування, із посиланням на необхідність проконсультуватись із представниками Територіальної виборчої комісії. 25 жовтня п.р. мною повідомлення про намір проведення опитування було направлене до Територіальної та Міської виборчих комісій. 26 жовтня близько 8.30 год. мені зателефонували із МВК та повідомили про наявність заборони. 

 З повагою, Мустеца Алла Іванівна

1


КОМЕНТАРІ (2)

Агов! Це ж агітація у день виборів! ОПОРА, ти де?

avatar

Клим

26 жовтня 2014 17:57

кулявлобна шлюха ! такаж як бабка філька злодийня! позорники кулявлобні

avatar

Чернівці

28 жовтня 2014 14:05