Чернівці Incognito відвідав В'ячеслав Кириленко

Чернівці Incognito відвідав В'ячеслав Кириленко

18.11.2013, 14:29

У неділю, 17 листопада в Чернівцях відбулася конференція обласної організації партії „За Україну!”. Участь в її роботі взяв лідер партії В’ячеслав Кириленко.

«Ми бачимо своїм завданням відродження і розвиток національної демократії. Ми не поділяємо настрою занепаду, що панує серед багатьох націонал-демократів і знаємо, що українська національна демократія буде відроджена», - переконаний В’ячеслав Кириленко, лідер партії «За Україну!»

 Делегати конференції обговорили ситуацію в державі та обрали керівні органи. Головою Чернівецької обласної організації партії „За Україну!” обрали відомого в краї громадського діяча Василя Паламаря. На конференції були представлені переважна більшість районів області та численні запрошені.

Конференція визначила стратегію розвитку та посилення місцевих структур організації з метою самостійної участі у майбутніх місцевих та парламентських виборах, посилення роботи у молодіжному середовищі.

Широке коло журналістів на зустріч з паном Кириленком не запрошували. 

Довідково

На президентських виборах 2004 року В'ячеслав Кириленко був довіреною особою Віктора Ющенка в ТВО № 188.

4 лютого 2005 призначений міністром праці та соціальної політики України. З 27 вересня 2005 року — віце-прем'єр-міністр України з гуманітарних питань. У грудні 2005 року вийшов із лав УНП.

У березні 2006 року обраний до Верховної Ради України за списком виборчого блоку «Наша Україна» (№ 6). Очолював фракцію «Наша Україна». Голова підкомітету з питань охорони історико-культурної спадщини Комітету з питань культури і духовності. 8 червня 2007 достроково припинив свої повноваження під час масового складення мандатів депутатами-опозиціонерами з метою проведення позачергових виборів до Верховної Ради України.

31 березня 2007 — 29 листопада 2008 — голова політичної партії Народний Союз «Наша Україна». У лютому 2009 вийшов з партії.

На виборах 2007 року отримав депутатський мандат за списком блоку «Наша Україна — Народна самооборона» (№ 2). Лідер фракції НУНС. Член Комітету з питань культури і духовності.

29 листопада 2008 Кириленко склав з себе повноваження голови партії Народний Союз «Наша Україна», поступившись своїм місцем Віктору Ющенку.

16 грудня 2008, коли більшість фракції НСНУ проголосували за коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина, Кириленко подав у відставку з посади голови фракції НСНУ.

21 лютого 2009 обраний лідером громадського руху «За Україну!», а з 19 грудня 2009 — лідер партії «За Україну!». 22 грудня 2011 Кириленко підписав з Арсенієм Яценюком угоду про спільну опозиційну діяльність і об'єднання своєї партії «За Україну!» з партією «Фронт змін» після парламентських виборів.

1