У Чернівцях гучно відсвяткували день вуличної музики

У Чернівцях гучно відсвяткували день вуличної музики

17.05.2015, 21:28

Протягом дня на площах міста виступали аматорські колективи духової музики, а вулиця Кобилянської перетворилась на суцільну велику сцену для чернівецьких музикантів та інших творчих людей.

На вулицях нашого міста можна також побачити окрім музикантів також художників, які займаються боді-артом.

Кожен зміг отримати від митців гарний малюнок на згадку про захід. А ще в рамках фестивалю проходить фотовиставка на музичну тематику, в якій представлені світлини кількох чернівецьких фотографів у дворику міської ратуші.

День вуличної музики – це грандіозне міжнародне свято, ініціатором якого у 2007 році виступив легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас.

Одночасно фестиваль відбудеться у Вільнюсі, Ризі, Амстердамі, Копенгагені та інших європейських містах.

Суть ідеї проста – щороку в третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі свого міста, щоб заграти й заспівати людям власну музику: просту і складну, нову і стару, рок і фолк, хіп-хоп і джаз, будь-що!

Участь у Днях вуличної музики може взяти кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів, для кого музика – це набагато більше, ніж просто фоновий саунд у програвачі.

Послухати вуличних музикантів на пішохідну вулицю міста цього дня прийшло чимало людей, які тепло приймали музикантів та дарували їм оплески.

 

  У вечорі на весіх локаціях Дня вуличної музики у всіх містах, які долучилися до святкування, виконували знамениту композицію “We will rock you” легендарного гурту Queen. Записували цю композицію на усі можливі пристрої.

Степан Карачко, краєзнавець

1