У Чернівцях громадську арт-інсталяцію «Невидимі» про українців, які постраждали від торгівлі людьми

У Чернівцях громадську арт-інсталяцію «Невидимі» про українців, які постраждали від торгівлі людьми

28.07.2015, 02:45

28 липня 2015 р. Представництво Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні відкриє у Чернівцях громадську арт-інсталяцію «Невидимі». Відкриття та прес-конференція відбудуться о 14:00  на пл. Соборній (сквер) м. Чернівці. 

 Сто двадцять фігур-силуетів арт-інсталяції «Невидимі» уособлюють понад 120 000 українців,які, за оцінкою МОМ, постраждали від торгівлі людьми з 1991 року. На сорок фігур нанесені реальні історії жертв сучасного рабства. Самі фігури виготовив колишній постраждалий від торгівлі людьми, який, пройшовши програму реінтеграції МОМ, відкрив власну справу.

 У прес-конференції з нагоди відкриття арт-інсталяції візьмуть участь:

 Порчук  Марія Дмитрівна, заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради;

Арданьян Катерина, заступник Координатора програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні;

Возьний Максим Іванович, начальник відділу  соціально-трудових відносин, зайнятості населення, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми  Департаменту соціального захисту населення Чернівецької ОДА;

Мручковська Ельвіра, голова Чернівецької обласної громадської організації «Сучасник»

 Національна інформаційна кампанія проводиться спільно Міжнародною організацією з міграції та Міністерством соціальної політики України. Інсталяція покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та розповісти реальні історії постраждалих осіб, які живуть серед нас, але часто лишаються непоміченими. Вона пробуде у Чернівцях  до 18 серпня 2015 року, а потім подорожуватиме іншими регіонами України.

1