У Чернівцях готують благодійний концерт  угорського державного народного ансамблю, кошти від якого спрямують на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО

У Чернівцях готують благодійний концерт угорського державного народного ансамблю, кошти від якого спрямують на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО

21.05.2015, 12:03

Чернівецьку область відвідав Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі

 20 травня  Генеральний консул Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкаі відвідав з робочим візитом Чернівецьку область та зустрівся з головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком.

Під час зустрічі обговорено питання розширення двостороннього співробітництва у політичній, економічній та культурній сферах. За словами Йожеф Бачкаі, Угорщина підтримує європейський шлях України. «Ми вважаємо Україну своїм стратегічним партнером. Ви – наш добрий та найбільший сусід», – зазначив дипломат.

У свою чергу керівник виконавчої влади Буковини Олександр Фищук подякував керівництву та народу Угорщини за солідарність з українцями. «Ми високо цінуємо вашу підтримку і сподіваємось на поглиблення та подальший розвиток наших дружніх відносин», – наголосив посадовець.

Також під час зустрічі обговорено питання організації в Чернівцях благодійного концерту Угорського державного народного ансамблю «Кличе мене дух Закарпаття», кошти від проведення якого будуть спрямовані на оздоровлення та відпочинок дітей учасників АТО та інші благодійні цілі.

З метою подальшого розвитку культурних зв’язків між Чернівецькою областю та Угорщиною Будапештський театр комедії запрошено до участі у цьогорічному обласному фестивалі комедії «Золоті оплески Буковини».

У свою чергу Йожеф Бачкаі запросив буковинських експертів взяти участь у бізнес-форумі з питань інвестиційних проектів, що відбудеться у м.Будапешті у червні цього року за участі представників Європейського інвестиційного банку.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

1