У Чернівцях формують загальну базу гаражів

У Чернівцях формують загальну базу гаражів

22.08.2023, 16:04

У Чернівцях перевіряють доцільність та законність розміщення гаражів усіх форм власності та оренди земельних ділянок під ними. Власників просять звернутися до міської ради з підтверджувальними документами. Гаражі у занедбаному стані або без власників будуть демонтувати.

Про це в етері Українського радіо.Чернівці сказав  начальник управління порядку та контролю за благоустроєм міськради Юрій Зінченко.

За його словами, йдеться про гаражі, які збудовані у 1950-1960 роки. Перевірку розпочали, бо у Чернівцях є гаражі, які втратили своїх власників з різних причин.

"Померли, виїхали за кордон, продали квартиру разом з гаражем, а новий власник не має документів, які підтверджують право користування цим гаражем", — каже Зінченко.

Якщо у людини немає документів, дивитимуться, чи можливо узаконити та чи є правові підстави. Якщо виникають проблеми по законності та доцільності, тоді питання розглядає комісія.

Якщо власники прийдуть до управління (вулиця Якоба фон Петровича, 18, кабінет №8) з документами, у Чернівцях зможуть зробити загальну базу гаражів. Власників гаражів, які не мають жодного документу, також просять прийти в управління, аби оформити власність.

Станом на 22 серпня приблизно 100 власників звернулось до міськради з документами, й загалом у базі напрацювали приблизно 300 гаражів. Чотири гаражі, які були незаконно вставновлені, власники самостійно демонтували, каже Зінченко.

Якщо інспектори виявляють занедбаний гараж, залишають повідомлення для власника з проханням прийти до управління.

"Якщо власники не приходять впродовж місяця, даємо оголошення у газету. Якщо після цього власник не приходить за місяць, цей гараж визначається як без власника. Тоді на виконкомі можуть прийняти рішення щодо його демонтажу", — каже Зінченко.

Станом на 22 серпня виконком прийняв рішення про демонтаж трьох гаражів. Загалом гаражі у Чернівцях планують перевіряти впродовж року.

Author avatar
Author avatar

Основне фото ілюстративне. Джерело: kolrada.gov.ua

Джерело: https://suspilne.media/556097-u-cernivcah-pereviraut-zakonnist-garaziv-ta-orendi-zemelnih-dialnok-pid-nimi/

1