У Чернівцях до кінця серпня облаштують лабораторію для тестування на COVID-19 за 3,5 мільйона гривень

У Чернівцях до кінця серпня облаштують лабораторію для тестування на COVID-19 за 3,5 мільйона гривень

05.08.2020, 14:37

До кінця серпня в чернівецькій міській лікарні №1 мають облаштувати лабораторію для тестування на COVID-19. Наразі очікують на обладнання.

Про це на сесії міської ради сказав директор лікарні Анатолій Петричук, передає кореспондентка Суспільного.

Переможця тендеру облаштування обрали 20 липня. Він має встановити обладнання протягом 120 днів. Втім Анатолі Петричук каже, що лабораторія буде готова до кінця серпня.

«Щоб швидше запрацювала лабораторія, ми власними силами розпочали ремонтні роботи, замовлена проектно-кошторисна документація, для того, щоб як тільки доставлять лабораторію, можна було відразу протягнути і поставити приливно-витяжну вентиляцію», - розповів Анатолій Петричук.

Вартість обладнання становить 3 мільйони 420 тисяч гривень.

Що відомо

  • Чернівецька міська рада виділила понад три мільйони гривень на обладнання для лабораторії в міській лікарні №1.

Джерело https://suspilne.media/

Нині  у Чернівецькій області дослідження аналізів на коронавірус здійснює лише ПЛР-лабораторія обласного лабораторного центру.  «Для того, щоб розвантажити обласну лабораторію і мати в місті свою сучасну гарну лабораторію, у нас є приміщення, є фахівці для цього. На майбутнє, крім COVID-19, вона може робити дослідження на грип, кір, на всі вірусні інфекції, які взагалі є в місті, дитячі у тому числі, я думаю, що це дуже гарна інвестиція на майбутнє», - сказала тоді Ірина Вострікова, головний спеціаліст управління охорони здоров'я та позаштатний епідеміолог, - нагадує https://acc.cv.ua/ 

1