У Чернівцях депутати призупинили проведення мереж на проспекті Незалежності, 116, а також реконструкцію кінотеатру ім. Івана Миколайчука

У Чернівцях депутати призупинили проведення мереж на проспекті Незалежності, 116, а також реконструкцію кінотеатру ім. Івана Миколайчука

05.01.2017, 20:50

Проект бюджету Чернівців на 2017 рік пройшов громадське обговорення, з горем навпіл дійшли до його розгляду і місцеві депутати, і таки затвердили кошторис міста.

- Однак перейшли до цього питання тільки 30 грудня. За цей період відбувся ряд змін, законодавчих змін. Зокрема, що стосується міського бюджету, було змінами внесено до Податкового кодексу, було скасовано акцизний податок з роздрібного продажу акцизних продуктів, - повідомила Тетяна Цимбалюк, заступниця начальника фінуправління Чернівецької міської ради.

А це означає, що у місцевій скарбниці утворилася дірка, розміром у 65 мільйонів, кажуть у фінуправлінні. Тож розроблений попередній проект бюджету довелося коригувати.

- Звичайно, що коригували на обсягу видатків бюджету розвитку. Оскільки це та стаття витрат, яка в цьому випадку підлягала коригуванню. За рахунок перегляду показників Департаменту містобудівного комплексу надходжень коштів від продажу землі, загалом ми запропонували депутатському корпусу зменшити загальний обсяг бюджету на 55 мільйонів гривень, - розповіла Тетяна Цимбалюк, заступниця начальника фінуправління Чернівецької міської ради.
Тож замість 250 мільйонів гривень на розвиток міста залишилося майже 200. У пріоритеті фінансистів були кошти на ідеї чернівчан, на співфінансування проектів, за якими міськрада підписала кредитні угоди, та на заходи з енергозбереження.

- І, звичайно, завершення перехідних об’єктів. Тобто загалом ця сума - 55 мільйонів гривень, коригувалися перехідні об’єкти бюджету розвитку, які у нас передбачалися у міському бюджеті, - пояснила Тетяна Цимбалюк, заступниця начальника фінуправління Чернівецької міської ради.

Водночас чернівецькі депутати вирішили призупинити роботи на деяких масштабних об’єктах міста. 

- Зараз чомусь депутати ці об’єкти залишили в резерві, хоча вся документація є на ці об’єкти зроблена, у 16 році роботи розпочаті. На мою думку, це буде затримка у виконанні робіт, - сказав Володимир Бабчук, директор Департаменту містобудування та земельних відносин Чернівецької міськради.

Депутати ж пояснюють, призупинили не фінансування, а самі роботи.

- Щоб ми бачили, до прикладу, щоб громада бачила, наприклад, на 5 років, які об’єкти будуть розвиватися, які потрібно було б розвивати, а не точково щорічно в бюджеті об’єкти. Тому призупинені ряд об’єктів, які не включені до конкретних програм, - пояснив Василь Максимюк, депутат Чернівецької міськради.

Так, призупинили проведення мереж на проспекті Незалежності, 116, а також будівництво кінотеатру Івана Миколайчука.

- Призупинили об’єкт кінотеатр Івана Миколайчука, наскільки я пам’ятаю зараз, тому що там потрібні значно більші суми, ніж передбачено. І ще ряд об’єктів, а в цілому по бюджету 9 об'єктів по місту на довивчення, - зауважив Василь Максимюк, депутат Чернівецької міськради.

Тож очільники департаментів містобудівного комплексу та житлово-комунального господарства мусять звести ці об’єкти докупи та представити їх місцевим депутатам.

- Повинні на їхній розгляд на сесію бути винесені цільові програми. Цільові програми, котрі повинні визначати перелік об’єктів, які планують завершувати у 2017-му, можливо, у наступних роках. Ці програми готують відповідні профільні департаменти, - повідомила Тетяна Цимбалюк, заступниця начальника фінуправління Чернівецької міської ради.

Долю будівництва важливих для міста об’єктів депутати вирішуватимуть уже 10 січня на продовженні чергової сесії Чернівецької міськради. 

Джерело: ТВА

1


КОМЕНТАРІ (2)

У міста немає плану, стратегії розвитку. Це просто дерибан.

avatar

Хрунь

05 січня 2017 22:45

Каспрук в 2017 році хоч би Богдана Хмельницького завершив, а він хоче за кінотеатр Миколайчука братися... Позоріще)))

avatar

Людмила Дудченко

06 січня 2017 14:55