У Чернівцях депутати не можуть розсістися у сесійній залі міськради

У Чернівцях депутати не можуть розсістися у сесійній залі міськради

03.12.2015, 14:39

Депутати Чернівецької міської ради не можуть розстістися у сесійній залі.

Про це з сесійної повідомляє кореспондент molbuk.ua

Міський голова Олексій Каспрук запропонував ухвалити рішення про схему розташування депутатів міськради у сесійній залі. Відповідну схему обранцям було роздано напередодні сесії на Дні депутата.
У Чернівцях депутати не можуть розсістися у сесійній залі міськради

Проте, фракція "Рідне місто" висловила пропозицію, аби депутати сиділи у залі за такою схемою, як вони розсілися сьогодні під час сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У цій залі «договорняків» і «шкурняків» не буде: виступ мера Чернівців на першій сесії міськради

"У міськраді є традиція, як розсаджуються депутати у сесійній залі. В обласній раді той, хто зайняв перше місце, той вибирає, де він розміщує своїх депутатів. У нас, я знаю протягом трьох скликань молоді партії сідають спереду, а більші партії сідають за ними. Тому я можу сказати, що так, як зараз сидять партії - це зовсім порядно, доступно, зручно. У нас немає жодних претензій. Фракція, яка перемогла, не має ніяких претензій", - заявив депутат від "Рідного міста" Валерій Чинуш.

Міський голова запропонував: "Ми маємо голосувати за документ. Я знаю пропозицію "Рідного міста" - звільнити 30, 29, 28 місця і зайняти п’ятий і четвертий ряд послідовно. Є така пропозиція? Ставлю на голосування.

Проте Чинуш на це відповів: "У мене є пропозиція - як зараз депутати сидять - отак проголосувати. Не можна сфотографірувати і поставити зараз?".

"Я не знаю такої процедури - сфотографірувати і поставити", - сказав у відповідь Каспрук. Він запропонував Чинушу висловити пропозиції по зміні запропонованої схеми. 

Проте фракція "Рідне місто" вирішила взяти перерву на 15 хвилин.

Джерело: molbuk.ua

1