У Чернівцях депутати хочуть довічно залишити на посадах головних лікарів деяких медичних закладів

У Чернівцях депутати хочуть довічно залишити на посадах головних лікарів деяких медичних закладів

02.04.2018, 17:59
Відповідне рішення прийняли на сесії міськради

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук накладе вето на рішення сесії міської ради, яке зачіпає декількох головних лікарів медичних закладів міста. Про це він повідомив під час брифінгу в понеділок, 2 квітня.

– Рішення стосується головних лікарів, які користуються підтримкою у депутатів. Депутати активно лобіюють, щоби з цими лікарями всупереч законам України не було підписано контракти, вони не проходили конкурсу і стали «вічними» головними лікарями закладів, які очолюють, – заявив міський голова. – Тому було прийнято дивне рішення, запропоноване депутатом Ковалюком, згідно з яким ті лікарі, які були прийняті на посаду до 2012 року, вважаються лікарями «довічно». А на тих, хто – після 2012 року, це рішення не поширюється.

Своє зауваження щодо цього рішення висловило юридичне управління міськради, проте депутати не прислухались до нього і прийняли рішення.

– Воно буде призупинене і розглянуте або на черговій, або на позачерговій сесії міської ради, – сказав О. Каспрук.

За словами мера, до переліку цих так званих «довічних» лікарів входить і головний лікар пологового будинку Дмитро Манчуленко.

– За недоліки в роботі його звільняв з посади ще Віталій Михайлішин. На підставі всіх матеріалів комісій, які проводились МОЗ, чітко було зрозуміло, що є суттєві недоліки в роботі. На жаль, суд прийняв інше рішення та відновив його на посаді. Результат ми бачили на цій сесії, коли виступав один з батьків, які втратили дитину.  З цим випадком будуть розбиратись фахівці, – сказав міський голова.

– Коли я читаю відгуки чернівчанок в соцмережах, волосся стає дибки, – прокоментував ситуацію міський голова Олексій Каспрук. – Я просто звертаюся до лікарів, до молодшого персоналу всіх лікарень: просто прошу людського відношення до пацієнта. Ми всі розуміємо, в якій країні живемо, і вдячний пацієнт завжди знайде можливість віддячити за надану послугу. Але коли мова йде про вимагання, про те, що не буде надана та чи інша процедура, поки не буде оплачено 20-30 гривень, це неприпустимо.

За словами мера, до іншого пологового будинку міста набагато менше зауважень.

– Ми зі свого боку робимо все для того, щоби лікування було нормальним. В нас немає заборгованості щодо виплати зарплати працівникам медичної сфери. Ми стараємось закуповувати нове медичне обладнання. Ми виділили  кошти з міського бюджету і забезпечили пологи чернівчанок всіма необхідними медикаментами, – запевняє мер.

Він заявив, що відбудеться службове розслідування та буде проведене громадське обговорення стану справ в пологовому будинку №1 для того, щоби спільно шукати вихід з цієї ситуації.

Джерело: https://pogliad.ua/news/chernivtsi/deputati-hochut-zalishiti-golovnih-likariv-deyakih-zakladiv-chernivciv-na-posadi-dovichno-352778

1