У Чернівцях через закриття обмінників натовпи людей під банками

У Чернівцях через закриття обмінників натовпи людей під банками

25.03.2020, 11:03

Фотографію великого натовпу людей під філією одного з банків у групі СтопХам Буковина опублікувала  Аліна Миколаївна‎.

"Чернівці сьогодні. Скупчення людей, дистанція необхідна не тримається. Вул. Небесної Сотні", - прокоментувала авторка своє фото. 

У коментарях читачі обурюються рішенням влади закрити валютообмінники і нарікають, що крім утворення черг під відділеннями банків, що є особливо небезпечним під час пандемії, курс, за яким банки здійснююь валютні операції, є менш вигідним для людей, ніж в обмінниках.  

В обмінниках Чернівців долар значно дешевший, ніж у банках

У вівторок, 24 березня більшість пунктів обміну валют у Чернівцях не працювали. У тих поодиноких, які ще не зачинилися, курс був значно вигіднішим, ніж у банківських установах, - пише https://molbuk.ua/.

Так, на табло обмінника, що на розі вулиць Головної та Шевченка у Чернівцях, було вказано, що купити долар можна за 28,10 грн. Здати – майже на гривню дешевше.

В обміннику на ринку "Центральний" долар сьогодні вранці продавали по 28, 15 грн. Через дорогу від нього, у відділенні Ощадбанку курс продажу вказаний 28,40 грн.

При цьому посередники, які пошепки запитували перехожих у цьому ж районі: "Що міняєм – що міняєм?" – пропонували продати долар по 28,10 грн.

До речі, якщо під обмінником не було жодного клієнта і доступ до віконечка просто з вулиці, то, щоб потрапити у банківське відділення, потрібно було постояти у черзі з людьми в масках.

1