У Чернівцях частка оснащення багатоквартирних будинків загальнобудинковими засобами обліку тепла складає 55%, по області - 54%

У Чернівцях частка оснащення багатоквартирних будинків загальнобудинковими засобами обліку тепла складає 55%, по області - 54%

19.06.2017, 16:11

Про це повідомив голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук під час  селекторної наради з питань підготовки об’єктів  до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років, стан оснащення багатоквартирних житлових будинків загальнобудинковими засобами обліку теплової енергії, стан розрахунків комунальних підприємств за використані енергоносії.

Олександр Фищук наголосив, що у Чернівецькій області 611 житловий будинок підключено до мереж централізованого теплопостачання. «Окрім того, станом на 01 червня 2017 року в області оснащено 312 житлових будинків 479 засобами обліку теплової енергії, у місті Чернівці частка оснащення багатоквартирних житлових будинків загальнобудинковими засобами обліку теплової енергії складає 55,5%, по області - 54,2% до загальної кількості багатоквартирних будинків, які підлягають оснащенню», - зазначив очільник виконавчої влади краю. 

ДОВІДКОВО:

Населення розраховується за комунпослуги на рівні 103%. Починаючи з 2006 року, розрахунки населення за спожиті ЖКП коливались на рівні 92-97%, сьогодні - це вже 103%. В порівнянні з минулими роками українці платять вчасно та витримують фінансову дисципліну. Про це під час селекторної наради щодо підготовки до опалювального сезону заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Також, за опалення в 2017 році населення сплатило на 6,6 млрд гривень більше у порівнянні з минулим роком. Громадяни виконуються всі свої зобов’язання не тільки зі сплати поточних рахунків, а й боргів за минулий період», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр наголосив, що при зростанні місцевих бюджетів з 35% до 50%, населення має отримувати якісну комунальну послугу. «На сьогоднішній день є невідповідність між зростанням місцевих бюджетів і видатків на житлово-комунальне господарство. Тому ще раз наголошую: населення, яке вчасно розраховується за спожиту енергію, має отримувати якісні послуги», - зазначив він.

1