У Чернівцях безкоштовно чіпують домашніх улюбленців

У Чернівцях безкоштовно чіпують домашніх улюбленців

02.02.2015, 21:43

На території Чернівецької області продовжується реалізація проекту код MIS-ETC: 1537 "Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами" по програмі "Румунія - Україна - Республіка Молдова 2007-2013". Одним із заходів проекту є безкоштовне чіпування домашніх улюбленців із подальшою їх реєстрацією у міжнародній базі даних. На сьогодні прочіповано вже 123 тварини, усього ж Європейським Союзом виділено коштів на 2000 домашніх вихованців. Тривалість акції - до жовтня 2015 року.

Зауважте, що вперше в Україні власники тварин можуть скористатися даною можливістю абсолютно безкоштовно, у той час як у ветеринарних клініках міста вартість такої послуги складає приблизно 200-300 гривень.
 
Електронний чіп – найкращий подарунок домашньому улюбленцю!

                Швидко промайнули зимові свята зі своїми неочікуваними сюрпризами, залишивши нам багато приємних спогадів. А чи отримали подарунки Ваші домашні улюбленці? Адже вони своєю відданістю та безмежною любов’ю заслужили кращого.

                Саме зараз Ви можете скористатися нагодою й потішити своїх вихованців, адже у місті проводяться безкоштовні чіпування та реєстрація домашніх тварин.

                Чіпування як найнадійніший спосіб ідентифікації чотирилапих набуває все більшої актуальності. Практично весь Захід вже протягом тридцяти років чіпує своїх домашніх улюбленців, й це стало такою ж нормою, як вакцинація від сказу.

                Дана процедура полягає у ін’єкціонному вживленні під шкіру тварини мікрочіпа (завбільшки з рисове зернятко), який містить відомості як про вихованця, так і про його власника. Дані заносяться в єдину базу даних й можуть бути зчитані за допомогою сканера.

                Популярність чіпування можна пояснити рядом переваг:

1. сама процедура є майже невідчутною (не болючішою від уколу) й нешкідливою для улюбленця, на відміну від таврування;

2. мікрочіп неможливо зрізати, підробити, дані з нього неможливо загубити чи замінити;

3. воно сприяє швидкій ідентифікації тварини, наприклад, якщо вона загубилася;

4. мікрочіп залишається з вихованцем на все життя, дані, які він містить, можуть бути доповнені додатковими відомостями про стан його здоров’я, перенесені захворювання, алергії, проведені вакцинації та ін.;

5. сьогодні чіпування є обов’язковою умовою для перетину кордону з домашнім улюбленцем в ряді країн (Єврозони, США, Ізраїлю);

6. за його допомогою здійснюється ідентифікація тварин на виставках та унеможливлюється їх підміна під час даних заходів чи у інших випадках (наприклад, під час транспортування);

7. електронний паспорт тварини допоможе довести право власності на вихованця у випадку його крадіжки чи підміни.

                На жаль, в Україні власники тварин лише почали знайомство з даною процедурою. Однак, якщо ми хочемо наблизитись до стандартів міжнародного співтовариства, чіпування домашніх вихованців є обов’язковим.

                Сьогодні вже чимало ветеринарних клінік Чернівців пропонують господарям пройти процедуру чіпування домашніх улюбленців. Однак вартість такої послуги складає близько 200-300 грн.

                Завдяки фінансової підтримки Європейського Союзу (сума гранту - 624214,72 євро або 7392598,64 гривень) в рамках реалізації проекту код MIS-ETC: 1537 “Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами” у нашому місті почав свою роботу центр реєстрації домашніх тварин. Одним із напрямків його діяльності є безкоштовне чіпування домашніх улюбленців. Дану процедуру чернівчани можуть здійснити абсолютно безкоштовно у Чернівецькій обласній державній лікарні ветеринарної медицини за адресою: вул. Сторожинецька, 115 та ветеринарній клініці “Ніка” за адресою: вул. Руська, 129 А.

                Зазначаємо, що при цьому Ваш вихованець автоматично реєструється в загальноєвропейській базі «Europetnet».

                Так, якщо Ви знайшли домашню тварину, то за вказаними вище адресами можна перевірити сканером, чи  є у неї чіп, зчитати з нього код та знайти її власника в базі animal-id.info, ввівши код в поле “номер транспордера”.

                Минулого року можливістю безкоштовного чіпування вже скористалися власники 123 тварин. Тому не втрачайте шанс та зробіть цінний подарунок своєму домашньому улюбленцю!

                Дана акція триватиме до жовтня 2015 року. Деталі за тел.: 050-785-81-95.

1