У Чернівцях «батьківщинівець» привітав з 8 Березня підопічних фонду «Взаєморозуміння і  толерантність»

У Чернівцях «батьківщинівець» привітав з 8 Березня підопічних фонду «Взаєморозуміння і толерантність»

10.03.2017, 00:22

Депутат-«батьківщинівець» Чернівецької міськради Роман Гаїна привітав представниць і підопічних громадської організації «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» з Міжнародним жіночим днем 8 Березня. Про це повідомляє прес-служба обласної парторганізації ВО «Батьківщина».

Фонд «Взаєморозуміння і примирення» вже понад 9 років працює над проблемами захисту соціальних, економічних, культурних та інших законних інтересів осіб, які постраждали від націонал-соціалізму під час Другої Світової війни, ветеранів і жертв війни, військових конфліктів і тоталітарних режимів.  Чернівецький осередок здійснює соціальну підтримку майже півтори сотні самотніх, малозабезпечених, соціально незахищених жертв нацизму та колишніх радянських військовополонених, займається збереженням історичної пам’яті про них. Видав дві збірки спогадів 60-ти колишніх жертв нацизму «Пам’ять про війну єднає», долучився до створення документального фільму з відеоінтерв’ю з цими людьми.

«Надзвичайно пізнавальним і позитивним було спілкування з цими людьми, - каже Роман Гаїна. – Це була насправді унікальна нагода почути наживо, з перших вуст  розповіді про життя цих чудових людей, котрі розбудовували нашу Державу у важкі повоєнні роки. Усім було важко, а жінкам – і поготів. Але саме завдяки їх мужності маємо сьогодні Україну».

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1