'На дорозі лежало двоє збитих дітей, хлопчик і дівчинка': у Чернівцях автомобіль наїхав на пішоходів

"На дорозі лежало двоє збитих дітей, хлопчик і дівчинка": у Чернівцях автомобіль наїхав на пішоходів

19.06.2016, 22:57

У Чернівцях автомобіль збив двох дітей. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив керівник патрульної поліції Чернівців Олег Йосипів.

"Сьогодні, в нашому місті сталась жахлива трагедія. Автомобіль збив 2-х дітей: хлопчика, якому сьогодні виповнилось 9 років, та дівчинку, яка незабаром святкуватиме своє 7-річчя. Хлопчик потрапив в реанімацію", - повідомив він. - Випадок не в компетенції Патрульної поліції. Цей допис я опублікував виключно ЯК ЛЮДИНА, ЯК БАТЬКО, щоб нагадати людям про важливість бережливого СТАВЛЕННЯ до своого ЖИТТЯ і ЗДОРОВ'Я!!! ЩИРО ВІРИМО В ШВИДКЕ ОДУЖАННЯ ХЛОПЧИКА!!!

Аварія сталася на пішохідному переході поблизу вулиці Фастівської.

Деякі подробиці жахливої аварії розповіла випадковий свідок - журналістка Лариса Хомич

Сьгодні приблизно опів десятої ранку їхала тролейбусом №2 у бік "Гравітона". Тролейбус зупинився поруч із Першотравневою Райрадою. На дорозі лежало двоє збитихї дітей, хлопчик і дівчинка, 13-15 років на вигляд. Поки ми дійшли від тролейбуса до місця ДТП, дівчинка підвелася. На її правій босоніжці була відірвана підошва, валялася метрів у трьоїх від місця, де лежали діти. Хлопчик лежав непритомний. Його капці валялися на відстані не менш ніж 3-4 метри. Пишу так докладно, аби ви могли уявити силу удару при наїзді. Хлопчик дихав на той момент. Під’їхала швидка, медики стали займатися дітьми, поліцейські - міряти місце події. Машини, яка їх збила, поруч не було... Втік водій, як у нас заведено... Два запитання: Чи знайдуть і чи будуть шукати? Коли поверталася з Гравітона 9-ю маршруткою, (приблизно через годину), дорогу ще не відкрили, тролейбуси не ходили і поліцейські далі щось міряли... Той тролейбус, на якому я їхала, так і стояв, де ми його лишили...

Наразі хлопчик перебуває у важкому стані. Про це повідомив Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. 

Хлопчик в важкому стані. В реанімації. Дівчинка з забоями але ніби без серйозних травм.

1


КОМЕНТАРІ (12)

avatar

19 червня 2016 22:00

 Мають знайти, бо там стоять камери. Це вже вдруге за тиждень там збили людину

.

avatar

Віталій Коваль

19 червня 2016 22:57

  Якщо навіть і шукатимуть, і знайдуть, то покарання неспівмірне з провиною, тому цього так багато
avatar

El Sol

19 червня 2016 22:59

Бо, блять, безкарність в Чернівцях для водіїв. Регулярні повідомлення про наїзди на пішоходів. Від звичайних алкашів до депутатів. Відкуповуються і т.д.

Біда. Горе велике. 
Не дай Бог нікому.

avatar

Rostyslav Burlaka

20 червня 2016 00:37

Якщо не зайдуть, тоді камери зняти нахер. Для чого вони??? Цих депутатів і синків треба ...

avatar

Serge

20 червня 2016 00:48

      Пару років тому засадили убивцю чотирьох людей (збив мати з дітьми, хто пам’ятає, на Винниченка), дали 8 років, вийшов через два, по півроку за душу людську...
avatar

Larisa Khomich

20 червня 2016 10:16

 

 Їхала у місто в цей час.тролейбуси не їздили довго цікаво чи знайшли того мерзотника за кермом?

avatar

Анна Данилюк

20 червня 2016 10:17

  А хто вирощує водіїв-вбивць? Скільки разів всім нам доводилося читати словосполучення «п'яний водій», «не впорався з керуванням», «переплутав газ із гальмом»? Найбільш поширені причини ДТП - непрофесіоналізм тих, хто сидить за кермом, постійне порушення правил дорожнього руху. Одна з причин низької підготовки водіїв в Україні полягає в тому, що найбільша небезпека підготовки водіїв в Україні криється у відсутності контролю за діяльністю автошкіл. Викладачі та інструктори автошкіл не вивчають педагогіку дорожнього руху, а звідси і результати ДТП у їх підопічних. Викладацького складу як такого в автошколах немає, а інструкторів найчастіше беруть «з вулиці». Практично всі наставники не знають основ методики навчання, виконання певних вправ, психологічних тонкощів, деякі навіть не вміють спілкуватися з учнями на зрозумілій їм мові. Зустрічаються й такі, які не знають правил дорожнього руху і часто їх самі порушують. У країнах Європи інструкторам висувають жорсткі вимоги: «нуль» аварій у майбутнього викладача, покарань за водіння в нетверезому стані і т.д. Вони проходять курс навчання в спеціальних школах, де пізнають основи дорожнього руху, правові аспекти, влаштування транспортних засобів, захисту навколишнього середовища, практичного водіння авто і вивчають педагогіку дорожнього руху. Курс складається з 700 навчальних годин, а «перепусткою» до автошкіл для інструкторів стає вдале складання іспитів. На водіння майбутньому наставнику курсантів дається година, на письмовий іспит - 60 хвилин, а на усний - півгодини. Отримавши високий бал, кандидат на посаду автоінструктора має право купити ліцензію. Приміром, у Німеччині такий папір коштує 3-6 тис. Євро. Як вирішити проблему. Перейняти європейський досвід і створити акредитовані центри навчання не тільки інструкторів, а й викладачів та екзаменаторів. Більш дієвим методом здається введення відповідальності за неякісну підготовку учнів. Слідчі повинні звертати увагу і на якість роботи викладачів та інструкторів автошкіл, притягати таких до відповідальності і позбавляти ліцензій. Потрібна докорінна зміна в керівництві і підході до навчання в автошколах.
avatar

Valeriy Petruyk

20 червня 2016 14:22

  Люди,я мати двох дітей!!!Я закликаю всіх,хто міг щось бачити,розповісти!!!!Щоб ту скотину,це ще я просто не можу підшукати слова,щоб правильно його чи іі назвати,примусили відповісти за злочин.Це ж ким треба бути,щоб залишити дітей померати!!!?????Тварюка така!!!Неважливо,на пішоході б це було чи де інде!!!Це ж діти!!!Це ж життя!!!!Життя вже понівечене якоюсь блядотою!!!!!
avatar

Tatiana Toporivskaja

20 червня 2016 14:35

По перше хочу сказати що допис тієї журналюги, можна прирівняти до класиків детективного жанру на кшталт Едгара По і тому подібне. Можу розповісти як то було, по перше то було вже по десятій годині, це перше, по друге машина водія і сам водій був на місці пригоди бо він зупинився, там жеж, і щось я давно не бачив таких низьких підлітків. На момент ДТП я їхав зі сторони зеленого базару в бік гравітону, і безпосередньо перед тим як стався наїзд я бачив цих дітей на світлофорі і на момент коли я проїхав світлофор, а це було зелене світло вони якраз стояли вже там й дивились щоб переходити дорогу, й наїзд стався через кілька секунд як я переїхав перехрестя, бо якраз розминувся з водієм тієї машини, машина була чи то мітсубісі лансер, чи то опель, і водій ніяк не міг проїжджати на червоне світло, бо на той момент ми розминулись якраз на перехресті, і одразу ж я почув звук гальм, а я був навпроти зупинки, і в зеркалі заднього виду побачив що стоїть машина і хтось лежить та і  зі сторони фастівської були машини і він би просто спричинив дтп якби рухався на червоне світло, і вже через хвилин 20 я їхав й та ж машина там жеж і стояла, тому як він міг втікти не розумію?!

avatar

Олексій

20 червня 2016 17:04

Таких "журналісток"" Ларис Хомич" у нас по всій Україні повно. Люди, не вірте цїй їнформації, це неправда! Водій їхав на зелене світло, коли на   дорогу стрімко вибігли дітки. Він, як міг, різко зупинив авто, але уникнути удару не вийшло. Нікуди водій не тікав, а старався надати допомогу дівчинці, а хлопчика боявся піднімати, бо той знепритомнів і не було ясно, що конкретно пошкоджено, тому дитину не чіпали і чекали на швидку і поліцію. До речі поліція приїхала через 5 хвилин, а швидка через 15 хвилин. Весь час водій був на місці пригоди і давав покази поліції. Навіщо брехати я не розумію, ми всі під одним Богом ходимо. А через чиюсь брехню люди будуть проклинати невинну людину. Дай Боже, діткам поскоріше одужати! А цій "журналістці" ................? а хіба брехуни в нашій країні караються? 

avatar

Надія

20 червня 2016 23:59

отож бо журналістів в першу чергу треба на переатестацію. Бо пишуть і публікують неперевірені дані. Піаряться. І не відомо хто більший злочинець. Як на мене журналіст шкоди може завдати більше словом ніж злочинець.

avatar

mamolog

21 червня 2016 08:03