У Чернівцях - 24-метровий прапор, у Садгорі - молебні й концерти, у Вижниці - велопробіг, у Заставні - патріотичне свято, Кіцмані - в селах району, у Сторожинці - автопробіг: «батьківщинівці» вшанували Незалежність

У Чернівцях - 24-метровий прапор, у Садгорі - молебні й концерти, у Вижниці - велопробіг, у Заставні - патріотичне свято, Кіцмані - в селах району, у Сторожинці - автопробіг: «батьківщинівці» вшанували Незалежність

26.08.2015, 00:01

Буковинські «батьківщинівці» на честь 24-річчя Незалежності розгорнули 24-метровий прапор на площі в Чернівцях

Святковою ходою у вишиванках від партійного офісу до Центральної площі міста розпочали відзначення Дня Незалежності в Чернівцях активісти ВО «Батьківщина». Як повідомляє прес-служба обласної парторганізації, партійці запросили всіх охочих на площу для спільної символічної акції: на честь 24-річчя Незалежності вони розгорнули Прапор України 24 метри завдовжки.

Після розгортання Прапора, учасники акції довго тримали його розгорнутим. З Прапором в руках вони виконали Гімн України, під Прапором присутні на площі пройшли до пам’ятника Тарасові Шевченку вшанувати пам’ять Кобзаря покладанням квітів. Над розгорнутим синьо-жовтим стягом у небо злетіли сині і жовті кульки.

Учасники дійства взяли участь в імпровізованому мітингу, пригадали 24-річну історію вибореної Незалежності України і тисячолітню історію боротьби за неї. Тим часом підходили до інформаційного намету «Батьківщини», знайомилися з інформаційною продукцією, ставили підписи за зниження тарифів на комунальні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Батьківщинівці» Вижниччини відзначили державні свята разом з громадою

Чернівецькі «батьківщинівці» вшанували Незалежність молебнями і концертами

У чернівецькому районі Ленківці на День незалежності відбулися молебень і святковий концерт для мешканців і гостей району. Ініціатива та  сприяння у проведенні заходів належали садгірським партійцям, а також депутатові міської ради Любові Сорохан.

У чернівецькій Садгорі напередодні Дня Незалежності за підтримки районної парторганізації ВО «Батьківщина» також відбулося велелюдне свято. Як повідомляє прес-служба обласної осередку партії, на площі в цьому районі священики різних християнських конфесій відслужили спільний молебень – за воїнів, які віддали життя за Україну, і за виборену Незалежність. Після молитви мешканці і гості району переглянули святковий концерт, організований культурно-мистецьким центром «Садгора». Концерт завершили духовним Гімном України – молитвою «Боже, великий, єдиний…» у виконанні хору греко-католицької церкви.

 Заставнівська «Батьківщина» влаштувала патріотичне свято до Дня Незалежності

Патріотичне свято для родин - малечі та їх батьків - у День Незалежності України влаштували  активісти Заставнівського міського осередку ВО «Батьківщина».

Усіх охочих долучитися до свята «батьківщинівці» вітали жовто-синіми стрічками,  що символізували духовне єднання. Творча малеча, що відчувала в собі потенціал художників, почала змагатися на кращий малюнок на асфальті, а тим часом розпочала роботу «Майстерня синьо-жовтого татуювання», де чарівними пензликами активістки Тетяна Хортюк та Марія Михайлюк прикрашали щічки та ручки маленьких заставнівчан вигадливими патріотичними візерунками.

За активну участь у Фестивалі патріотичних малюнків на асфальті дітворі віддячили подарунками: синьо-жовтими кульками та щоденниками. Завершилося святкування флеш-мобом «Україна – моя Батьківщина», під час якого активісти допомогли дітям запустити повітряні ліхтарики з синьо-жовтими стрічками, скандуючи: «Слава Україні! Україна переможе!»

Усім, хто долучився до свята, щиро дякують організатори: голова міського партосередку ВО «Батьківщина» Ю.Дупешко-Джус та активісти Д.Козаков, Ю.Хортюк, С.Кулінкович, В.Борденюк, О.Фуштей, С.Остапович, О.Шелегон, В.Джус, В.Вачіка, О.Ковалик, М.Семенюк, Н.Цуркан, Н.Страдецька.

Кіцманські «батьківщинівці» долучилися до організації відзначення Дня Незалежності у селах району

 Кіцманська райпарторганізація ВО «Батьківщина» та активісти районної «Батьківщини молодої» підтримали молодіжне святкування Дня Незалежності в с. Мамаївці. За підготовки та допомоги «батьківщинівців» тривали патріотичні конкурси, розваги та приємні подарунки для учасників.

 Партійці-активісти Кіцманщини долучилися до відзначення державного свята як у райцентрі, так і в селах району. А «батьківщинівка» Марія Миколаївна Тодощук з Оршівців у концертній програмі в Кіцманському районному будинку народної творчості та дозвілля прочитала власні вірші про Батьківщину.

 «Батьківщинівці» Сторожинецької міськради провели автопробіг до Дня Незалежності

День Незалежності та Денья Прапора на Сторожинеччині разом з громадою відзначали «батьківщинівці», депутати рад усіх рівнів від ВО «Батьківщина», голови первинних парторганізацій.

Партійці з с. Тисовець цього дня вдягнули святкові вишиванки і «вишитою колоною» з піснею про Україну пройшли перед трибуною на відзначенні державного свята в райцентрі.

З нагоди свята голову первинної парторганізації с. Старі Бросківці Валентину Іванівну Собко  відзначили  грамотою, а волонтера Сергія Івановича Корочука – грамотою та цінним подарунком.

Депутати міської ради провели автопробіг околицями Сторожинця.

У с. Бобівці  з ініціативи депутатів райради М.Іфтемійчук та М.Поповича відслужили молебень разом з місцевими парафіянами  біля пам’ятника  загиблим воїнам та поклали квіти.

 Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1