У Чернівцях за схемою «ваш родич у біді» 21-річна псевдомедсестра видурила у двох місцевих жительок 140 тисяч гривень, 5000 доларів США та 3000 євро

У Чернівцях за схемою «ваш родич у біді» 21-річна псевдомедсестра видурила у двох місцевих жительок 140 тисяч гривень, 5000 доларів США та 3000 євро

20.07.2023, 13:32

Шахрайка телефонувала до обраної жертви і повідомляла, що близька людина потрапила в ДТП та на її лікування терміново потрібні гроші. Як правило, занепокоєні громадяни не перевіряли інформацію та віддавали всі свої заощадження псевдомедсестрі за місцем проживання. За вчинене зловмисниці загрожує до трьох років позбавлення волі.

Завдяки злагодженій роботі співробітників Чернівецького райуправління поліції та обласного Управління карного розшуку вдалося встановити особу зловмисниці. Нею виявилася 21-річна жителька обласного центру. 

В ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що шахрайка в квітні цього року ошукала двох місцевих жительок. У 59-річної жінки аферистка виманила понад 130 тисяч гривень, а 75-річна чернівчанка за порятунок онучки віддала псевдомедсестрі 5000 доларів США, 3000 євро та 10 тисяч гривень.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального  провадження з обвинувальним актом до суду. Чернівчанці інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Працівники буковинської поліції вкотре застерігають краян від протиправних дій аферистів. Будьте пильними, ставте під сумнів інформацію, яку отримуєте від незнайомців, особливо, коли це стосується ваших заощаджень.

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1