У Чернівці повернулися псевдо-інваліди та інші шахраї, які за день обманом отримують від  5 до 10 тис. грн. -  'Авто-майдан'

У Чернівці повернулися псевдо-інваліди та інші шахраї, які за день обманом отримують від 5 до 10 тис. грн. - "Авто-майдан"

05.02.2016, 22:11

Приблизно рік назад активісти міської організації політичної партії «АВТО-МАЙДАН» вели досить результативну боротьбу з лже-волонтерами, які стояли на вулицях нашого міста. Одними із найулюбленіших їх місць збору коштів були перехрестя вул. Стасюка і вул. Проспект Незалежності (ТК ,,Формаркет"), вулиця Головна (завод ,,Кварц"), район автовокзалу, а саме перехрестя вул. Головна та вул. Комарова. В даних місцях завжди були одні і ті самі групи лже-волонтерів! Автомайданівцями було зібрано фото та відео їх шахрайських дій, встановлено адреси їх офісів, куди приносили зібрані шахрайським шляхом кошти! Один із таких офісів знаходився в центрі міста в Будинку офіцерів, що на Театральній площі! Перевіривши їх діяльність, активісти впевнилися, що волонтерством вони тільки прикриваються! Зібрану інформацію ЧМОПП «АВТО-МАЙДАН» передала правоохоронним органам! Також Сергієм Качмарський, головою ЧМОПП «АВТО-МАЙДАН» було отримано інформацію від небайдужих людей про ще одну групу шахраїв, яка діяла в нашому місті. Головний офіс у них знаходився по вулиці Гайдара, а самих «волонтерів»  затримали правоохоронці в м. Тернопіль, і до того ж всі вони не місцеві та більшість з них мали кримінальне минуле! Отримавши їх фото Сергій розповсюдив інформацію в місцевих ЗМІ, (подяка небайдужим та чесним журналістам), щоб чернівчани не попадалися на цих шахраїв! Після цього сталось наступне: телефони, які були вказані на скриньках для пожертв - раптово виявились вимкненими, офіси закрилися, а самі лже-волонтери зникли з вулиць нашого міста!

-       Ефект був отриманий, та не надовго! – розповідає Сергій Качмарський. - Замість них на їхні ,,робочі місця" стала група людей з 5 -7 чоловік (декілька дітей та жінок), які імітували інвалідів! Старшим в цій групі є дорослий чоловік, який теж виходить на заробітки на милицях, імітуючи інвалідність! Всі вони здорові люди, особисто бачив декілька разів як під вечір зникають і милиці, і всі інші фізичні вади! Бізнес досить прибутковий: за один робочий день ця група отримує обманюючи нас з вами близько 5-10 тис. грн, і кошти не маленькі! Значить це комусь потрібно, хтось має чималу надбавку до зарплати! Після оприлюднення даної інформації рік назад все затихло, шахраї зникли з наших вулиць! Я повірив у справедливість та порядність людей сидячих у владних кабінетах! Але що я бачу зараз? Нещодавно на світлофорі на перехресті вул. Головна та вул. Південно-Кільцева (район заводу ,,Кварц") стоять знову давні наші знайомі інвалід на милицях, а в 10 метрах на повороті на с. Чагор його напарниця дівчина лже-інвалід… Виходить нічого не змінилося? А найбільш неприємним є те,  що люди, які стоять на світлофорі в автомобільній черзі дають їм гроші, думаючи, що вони роблять добру справу, допомагають інваліду! Мені шкода, що ті хто по правді потребують ці кошти - не отримають їх! Закликаю правоохоронців негайно прийняти міри по даній ситуації! Я не наділений таким правом, як вони! А людям, які хочуть допомогти даю добру і провірену пораду, знайдіть хвилинку та завітайте в будь-яку медичну установу, і там Вам точно  підкажуть і нададуть інформацію, як і куди переказати кошти тому, хто їх потребує! І шахраям на замітку: повірте ще ніхто не збагатився на людському горі! Правоохоронці,  діло за вами!!!

1