У чернівецьких школах у батьків збирають підписи про заміну каш випічкою, булками й соком

У чернівецьких школах у батьків збирають підписи про заміну каш випічкою, булками й соком

09.04.2015, 21:42

У чернівецьких школах у батьків збирають підписи про відмову від сніданків. Про це BukNews повідомили батьки учнів початоких класів кількох чернівецьких шкіл.

Батькам пропонують підписати лист, в якому, зокрема, вказано, що звичний час, коли дітей водять до їдальні їсти - не час сніданку. Тому батьки просять не годувати їхніх дітей несмачними кашами, сосисками сумнівного походження тощо.

Натомість батьки підписуються під клопотанням видавати їхнім дітям випічку, булки і соки.  

Очевидно, що така ініціатива пов'язана зі змінами, які мають відбутися в організації шкільного харчування у Чернівцях.  

Депутат міської ради Володимир Бешлей  пов'язує ці рухи із  Заставнівським підприємством «Мега-Крокус», яке виграло тендер на цьогорічне харчування дітей у чернівецьких школах, бо запропонувало на 700 тисяч гривень нижчу ціну, ніж комунальне підприємство «Харчування учнів». Депутат також каже, що свого часу Чернівецьке відділення Антимонопольного комітету України викрило змову ПП «Мега-Крокус» та КП «Харчування шкіл». 

За інформацією Володимира Бешлея, на наступному засіданні виконкому Чернівецької міської ради спробують затвердити нове меню для чернівецьких школярів. 

Очевидно, що для обгрунтування таких змін і мають послужити підписи батьків. 

Загалом, правильніше було б поставити питання про відмову від обов'язкових сніданків. Саме такий крок є  вчасним і правильним. 

Краще б керівники міської освіти провели опитування батьків на цю тему, а не збирали підписи за фаст-фуди. 

Примусове харчування дітей давно викликає нарікання як у них самих, так і їхніх батьків. Діти скаражаться на те, що сніданки зазвичай несмачні. А батьки пояснюють, що діти й так вранці харчуються вдома. Тому додатково харчувати їх у школі немає потреби. 

Міністр фінансів України Наталя Яресько давно обіцяла, що безкоштовна їжа має лишитися лише для справді малозабезпечених дітей.

Не буде обов'язкового харчування - не буде середовища для корупції і зловживань. 

Проте можливість заробити на дитячому харчуванні - незалежно від того про що йдеться: холодну, слизьку й несмачну кашу, чи випічку, булки і соки - очевидно є сильнішою за здоровий глузд і тверезий розрахунок.

ПРО НЕДОЛІКИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ У ГЛИБОЦЬКОМУ РАЙОНІ ГОВОРИВ ТАКОЖ НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ Г.ТІМІШ. 

УДАРівець Тіміш оголосив війну кухонному монополісту і кличе в союзники прокурора

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нам непотрібне якісне дитяче харчування, нам доста в сухомятку, ми здорова багата нація, нас спасуть чіпси, сухарики, то що.... Перейшовше на таке "здорове" харчування ми допоможемо нашим олігархам-можновладцям більше грошей поклдасти до своїх бездонних кишень. Саме головне щоб хліб був дорогий, газ був дорогий, світло було дороге, вода була дорога і ліки були дуже дорогими... І ще у нас є пропозиція для нашого земляка в окулярах - треба українців обкласти податком за використання повітрям! Бо як це можна? Дихають задурно... І ще, нам непотрібні щеплення від всіляких хвороб, бо для "держави" це дуже дорого !!! А саме головне за навчання дітей в старшій школі треба щоб батьки платили гроші! І взагалі треба нам зрозуміти, що для того, щоб талановита дитина у простих бідних батьків, стала чи прокурором, чи лікарем, чи суддею, чи письменником, чи політиком, то батькам необхідно їхати до "друзів" у Європу, батрачити там цілодобово !!! І взагалі бідним людям в нашій країні ніколи не стати достойною, освітченною людиною. Місце простих Українців в батраках у наших улюблених панах-олігархах!  

avatar

Діти Буковини

09 квітня 2015 22:28