У чернівецькому театрі 'запечатають двірника'. Втретє

У чернівецькому театрі "запечатають двірника". Втретє

18.05.2016, 01:51

До завершення 85-го театрального сезону театр ім. Кобилянської готує для глядачів нову інтерпретацію відомої п'єси Юрія Федьковича "Запечатаний двірник". Цю виставу поставлять на сцені Чернівецького театру уже втретє.

 – У новій постановці "Запечатаного двірника" ми вирішили відійти від звичних канонів театру, – розповідає режисер-постановник Мирослав Гринишин. – Хто читав п’єсу - знає, що там персонажі персоналізовані, тобто у них немає імен, а є певні прізвиська – Гавкало, Свистун, Півун, які несуть у собі алегоричне значення. І ми намагалися, щоби воно прослідковувалося у виставі, однак дещо доводилося глядачеві би дофантазовувати.

За словами театрала, п'єса має саркастично-алегоричний зміст. Сучасному глядачеві буде цікаво поглянути на класичний сюжет, написаний видатним буковинським письменником.

 – Ми вирішили відійти від штампів, коли актор просто стоїть і співає. У нас актори і рухаться, і танцюють, і співають, – додає хормейстер Оксана Первова-Рошка.

Прем'єра вистави відбудеться 21 травня. А показ 23 травня буде благодійним. Як розповів директор театру Юрій Марчак, кошти від п'єси будуть спрямовані на лікування народної артистки України Тамари Кільчицької.

Джерело: http://promin.cv.ua/ та БукІнфо

Основне фото - Максим Козменко

1