У Чернівецькому муздрамтеатрі зіграли виставу 'Різдвяні пригоди мишенят' (ВІДЕО)

У Чернівецькому муздрамтеатрі зіграли виставу "Різдвяні пригоди мишенят" (ВІДЕО)

27.12.2016, 14:07

Жили-були у підвалі миші - міські. І одного разу до них у підвал потрапила сільська миша. І вони хотіли, аби вона привчилася до їхнього життя. І сільська миша хотіла дізнатися і про їхнє життя. А ще зверху в будинку жили люди, - так починається вистава про господарів, мишей та їхнього заклятого ворога - кішку.

- На репетиціях, я б сказала, було дуже весело, багато етюдів придумували. Може, навіть самі діти і самі актори придумували собі ролі і сцени, в яких вони грають. У нас дуже короткий термін був для того, щоб зробити цю виставу, і потрібно було швидко зібратися і швидко фіксуватися. Для дітей це був такий справжній урок акторської майстерності, сценічної мови, а також потрібно було навчитися це все фіксувати, дуже швидко запам'ятовувати і йти далі, - розповіла Оксана Первова-Рошка, хормейстер Чернівецького муздрамтеатру.

- Якщо ти артист, актриса чи все інше, то перед тобою є чорна стіна і там ти це все відчуваєш, ти це проживаєш, ти не бачиш людей біля себе, дітей, які показують на тебе пальцем, сміються з тебе - цього немає в акторів і актрис, вони мають бачити перед собою стіну і проживати це все, - пояснила Анна Олійник, актриса.

Маленьким акторам довелося вивчити і чимало танців, адже вистава напрочуд динамічна.

- Вони повинні і співати, і танцювати. Більше підтягуватись і тримати себе. Кожна дитина - індивідуальність: хтось розуміє, як це підтягуватись, а хтось зажимається і не може руками і ногами повертати. Здавалося, що вони роботи. Кажу так: "Не робіть роботів, а треба танцювати". То було трохи складно, - зізнається Марія Циба, балетмейстер Чернівецького муздрамтеатру.

А ось чого може навчити ця вистава і маленьких глядачів, і самих акторів, то це дружби.

- Коли потрапляє до них сільська миша, то вони хочуть із нею подружитися. Дружби. Краще бути добрим і з такою ж добротою будуть ставитися до вас, - зауважила Анна Олійник, актриса. 

 
1