У Чернівецькому краєзнавчому музеї відкрилась нова стаціонарна виставка „Наш край в першій половині ХХ століття”

У Чернівецькому краєзнавчому музеї відкрилась нова стаціонарна виставка „Наш край в першій половині ХХ століття”

17.05.2013, 14:45

16 травня у приміщенні обласного Краєзнавчого музею відбулись урочистості з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв та 150-річчя з дня заснування Краєзнавчого музею в Чернівцях. У заході взяли участь працівники музеїв області та буковинці. Завдяки самовідданій та професійній праці музейних працівників у нашому регіоні дуже дбайливо зберігаються та примножуються музейні експонати та колекції. А відтак – Буковина володіє безцінними зібраннями – археологічними, історичними та мистецькими. Відкриття нової стаціонарної виставки у Краєзнавчому музеї „Наш край в першій половині ХХ століття” засвідчує розвиток музейної справи в регіоні. Ця експозиція розміщена у 8-ми виставкових залах, створювалась вона протягом чотирьох місяців, а вартість робіт складає 1,5 мільйони гривень.

Так, експозиція представляє історію Чернівецької області в роки першої світової війни, у період румунської окупації 1918-1940рр., возз’єднання Північної Буковини та Хотинщини з Українською Радянською Соціалістичною Республікою (червень 1940 р.) та зміни, які відбулися в краї після возз’єднання. На виставці широко представлені етнографічні матеріали, які яскраво відображають побут населення й традиційні народні ремесла. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Чудова експозиція! Просто вражає!Майстерно поєднані образ і дух того періоду.Слава працівникам краєзнавчого музею за прекрасну експозицію.Дуже корисно відвідати і оглянути експозицію дорослим і дітям. Не пожалкуєте. А в памяті побачене залишиться надовго.

avatar

Михайло

17 травня 2013 09:38